Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V prípade expolicajta Ľuboša T. svedčil ďalší znalec. Objednala si ho obhajoba
Zdielať na

V prípade expolicajta Ľuboša T. svedčil ďalší znalec. Objednala si ho obhajoba

BRATISLAVA / Bol vo vyšetrovacej väzbe, musel vyzliecť uniformu a už niekoľko rokov sa snaží dokázať svoju nevinu. V bratislavskej Petržalke pokračovalo pojednávanie v prípade bývalého policajta známeho z kontroverzného zásahu proti vodičke. Pred súdom odzneli závery nového znaleckého posudku, ktorý si dala vypracovať obhajoba ako protiposudok. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

"Mňa napadne, ju predvediem na obvodné oddelenie a mňa tu idete súdiť, už 5 rokov ma tu šikanujete," uviedol obžalovaný expolicajt ľuboš T. Obžalovaný je zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody. Na predošlých pojednávaniach opakovane namietal zaujatosť súdu, chcel aby jeho prípad prejednával mimobratislavský sudca. Žiadosti o odňatie spisu nevyhovel ani najvyšší súd. Žalovaný podal na sudkyňu trestné oznámenie s tým, že bude žiadať aj výsluch na detektore lži.

"Vy sa mi tu nevyhrážajte, ja nie som vagabund, narkoman ani žiaden zlodej. Ja som žiaden zákon neporušil...ja nezvyšujem hlas, ja sa potrebujem dopracovať nejakej pravdy," povedal pred súdom Ľuboš T. 

"Pán obžalovaný, prosím vás, rešpektujte výzvu súdu. Poslednýkrát vás vyzývame v opačnom prípade, ak to neprestanete robiť, budeme musieť pristúpiť na to, čo pani sudkyňa tu avizuje. Pretože sa môžete dopúšťať tohto trrestného činu.. Marenia súdu," uviedol povedal prokurátor. 

Po výmene názorov medzi žalovaným, sudkyňou a prokurátorom pojednávanie pokračovalo vypočutím znalca z odboru psychológie. Ten vypracoval posudok na žiadosť obhajoby. Jeho závery mali byť odlišné od záverov posudku, ktorý vypracoval znalec pred ním. "Nie je tam problém so zvýšenou mierou agresivity ako s mierou kontroly, toto som povedal na pojednávaní. To znamená, že v niektorých situáciach môže byť narušená táto kontrola," povedal 22. mája 2018 klinický psychológ a súdny znalec Dušan Kešický. 

"Má zvýšený potenciál k agresívnym reakciám oproti bežnej populácií, avšak v medziach vyžadovaných prácou v policajnom zbore," uviedol znalec. Posudok znalca Kešického bol vyhotovený ešte v čase, keď bol žalovaný vo väzbe. Protiposudok bol vypracovaný neskôr. Znalec pred súdom uviedol, že zadaná téma presahovala kompetencie znalca Kešického. "Mal právo aj povinnosť zadávateľa upozorniť na tento fakt a posudok aj odmietnuť, ale keďže tak nespravil muselo mu byť jasné, že posudok nie je objektívny," uviedol znalec, ktorý sa v utorok postavil pred súd. 

"Pán Kešický je podvodník a to aj dokážem," uviedol obžalovaný policajt Ľuboš T. Na hlavné pojednávanie sa nedostavili predvolaní svedkovia, sudkyňa ho preto odročila na 26. marca, kedy bude na programe vypočutie svedkov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy