Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hasiči zasahovali nad Gelnicou. Vážny požiar videli už zo stanice
Zdielať na

Hasiči zasahovali nad Gelnicou. Vážny požiar videli už zo stanice

GELNICA / Štyri hasičské cisterny, profesionáli aj dobrovoľníci vyrazili v noci do lesa nad Gelnicu. Smerovali k plameňom zahltenej chate, ktorá aktuálne prechádzala rekonštrukciou.

Zásah bol pre hasičov poriadne náročný. "Z dôvodu, že vozovka je zľadovatela a hasičská technika sa nevedela dostaviť na miesto udalosti,"  uviedol zisťovateľ príčin požiaru Marek Lukáč. Že ide o vážny požiar videli profesionáli už pri výjazde zo svojej stanice.

Plamene uprostred lesa zachytili gelničania z viacerých častí mesta. Gelnickí profesionáli si preto na pomoc zavolali kolegov z Krompách aj miestnych dobrovoľníkov.

Keď prišli na miesto, nebolo už čo zachraňovať. "Po príchode hasičov na miesto, bol požiar už v treťom štádiu. Požiarom bola zachvátená strecha budovy," opisuje stav požiaru Lukáč. 

Gelničania ju poznali ako starú plynárenskú chatu. Hasiči sa s technikou priamo ku horiacej chate ani nedostali. V tme museli naťahovať desiatky metrov hadíc. Až potom mohli začať s hasením. Elektrický istič mal majiteľ vypnutý, v chate nikto nebol. "Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania," povedal zisťovateľ príčin požiaru Marek Lukáč

Vylúčené nie je ani úmyselné podpálenie. Požiar okrem hasičov vyšetrujú aj policajti. "Na miesto sa dostavil psovod so špeciálne vycvičeným služobným psom na vyhľadávanie akcelerátorov horenia, ktorý vylúčil ich prítomnosť v prehľadávanom objekte a jeho okolí," 
informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Podľa polície je tak nateraz cudzie zavinenie vylúčené. Čo však plamene v lese pri meste spôsobilo zatiaľ ešte nik s určitosťou nevie povedať.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy