Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľký požiar v Ľubovnianskych kúpeľoch. Škoda sa odhaduje na tristotisíc
Zdielať na

Veľký požiar v Ľubovnianskych kúpeľoch. Škoda sa odhaduje na tristotisíc

STARÁ ĽUBOVŇA / S obrovským požiarom bojovali v noci hasiči z okolia Starej Ľubovne. V ľubovnianských kúpeľoch horel sklad s plastovými fľašami a kartónmi. Rodinná firma funguje v tomto regióne už dlhé roky. Podozrenie, že by mohlo ísť o úmysel, majiteľov zarazil.

Horieť začalo asi dve hodiny po polnoci. Do terénu vyrazilo takmer 30 hasičov s množstvom techniky, informácia, že horia plasty a kartóny vzbudzovala obrovský rešpekt. Na mieste sa robilo všetko pre to, aby sa oheň nerozšíril do ďalších priestorov. Pracovalo sa dole ale aj na strechách, hasiči museli rozobrať strešnú konštrukciu, aby mali väčšiu kontrolu nad požiarom.

Rodinná plnička minerálnych vôd funguje v tomto regióne už štvrťstoročie. Majiteľa informácie o podozrení, že by mohlo ísť o úmysel, neprijemne prekvapili.

"V danom momente kolegovia od polície riešia túto záležitosť. Nemôžeme vylúčiť ani úmysel ale ani ho potvrdiť v tejto chvíli," informuje hovorca krajských hasičov v Prešove Peter Kovalík. Rodinná firma, ktorá má dlhoročnú tradíciu, plní do fliaš regionálne minerálne vody. Majiteľ nám povedal, že žiadnych nepriateľov nemali, preto ho aj informácia o podozrení, že požiar by mohol byt zapálený úmyselne, zaskočila.

Na miesto dorazila krátko predpoludním expertízna skupina na zisťovanie príčin požiaru aj so špeciálne vycvičeným psom, tomu trvalo pár sekúnd kým označil ohnisko 300 000 eur je zatiaľ predbežný odhad vyčíslených škôd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy