Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragický prvý deň na cestách. Vyhasli dva ľudské životy
Zdielať na

Tragický prvý deň na cestách. Vyhasli dva ľudské životy

BALOŇ / Prvý deň v roku 2019 bol na cestách v Trnavskom kraji mimoriadne tragický. Pri dopravných nehodách zahynuli dvaja ľudia. Mladík dokonca len pár stoviek metrov od svojho domova. Polícia apeluje na chodcov, aby v žiadnom prípade v zlom počasí nezabúdali na reflexné prvky.

K tragickej dopravnej nehode dodávky s chodcom došlo v utorok v ranných hodinách pred obcou Baloň v smere z Medveďova. Približne o 7:00 hodine ráno smerovala dodávka Fiat Ducato v smere do Medveďova. Dodávku šoféroval iba 19-ročný mladý vodič. Ten si nevšimol 20-ročného chodca, ktorý sa podľa polície pohyboval po strede cesty a navyše v tmavom oblečení bez žiadnym reflexných prvkov. Šofér už nedokázal zrážke zabrániť.

​Podľa informácií TV JOJ malo ísť o takzvaný Partybus, v ktorom sa v tom čase viezli mladí ľudia zo silvestrovských osláv. "Aj napriek maximálnej snahe záchranárov, ktorí sa pacienta pokúšali dlhé desiatky minút oživiť, sa ho zachrániť nepodarilo a lekár musel konštatovať smrť," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. "Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna," dodala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. Mladík sa podľa našich informácií vracal domov do obce Čiližská Radváň, kde býval u svojich starých rodičov.

K druhej tragickej nehode došlo okolo 5 hodiny ráno medzi obcami Báč a Blatná na Ostrove. Vodič 52 zišiel zo zatiaľ z nezistených príčin z cesty a narazil do stromu. Vodič zostal po nehode zakliesnený v aute a utrpel ťažké zranenia. "Muž utrpel veľmi ťažké poranenia. Záchranári ho museli uviezť do umelého spánku a previezť ho do nemocnice," dodala Alena Krčová. Muž nakoniec po prevoze ťažkým zraneniam podľahol.

K tragédii došlo aj v Prievidzi. Mladá žena údajne smrteľne bodla 55-ročného muža:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy