Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prípad brutálne napadnutého muža pokračuje. Otec obvineného mladíka sa ospravedlnil
Zdielať na

Prípad brutálne napadnutého muža pokračuje. Otec obvineného mladíka sa ospravedlnil

ZVOLEN / Polícia už pozná príčinu smrti 51-ročného Jaroslava zo Zvolena. Ten zomrel pred týždňom na námestí potom, čo sa stal obeťou lúpežného prepadnutia. Podľa výsledkov pitvy podľahol zraneniam hlavy po fyzickom útoku 17 a 20-ročných mladíkov. Otec mladšieho útočníka sa pred kamerou TV JOJ ospravedlnil rodine obete.

Prišiel na zvolenské námestie, na miesto kde sa uplynulý víkend tragédia odohrala. Muž, ktorý teraz obeti lúpeže zapálil pri kostole sviečku a vzdal mu úctu, je otcom mladšieho z útočníkov, 17-ročného Nikolasa. "Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, priateľom, všetkým, strašne ma to mrzí, je to veľká tragédia, veľký smútok," vyjadril sa otec obvineného útočníka. 

​Sedemnásťročný Nikolas a jeho 20-ročný bratranec Ján sú vo vyšetrovacej väzbe. Obaja sú obvinení z lúpeže s následkom smrti. Za mrežami strávia aj vianočné sviatky. Hoci má mladší z útočníkov 17 rokov, nemá žiadne úľavy a vo väzbe má rovnaké podmienky ako dospelí. "Obaja už boli trestaní za majetkovú aj násilnú trestnú činnosť,"  Petra Kováčiková. 

Zvolenčan Jaroslav sa neskoro v noci vracal domov, keď ho dvojica napadla a zhodila na zem. Po fyzickom útoku mu ukradli tašku a časť peňazí stihli minúť v herni. Jaroslav bol vdovcom a mal jednu dcéru. Jeho rodičia aj brat sú z tragédie zničení, muža už pochovali. 

Polícia čakala na výsledky zo súdnej pitvy, tie už majú v rukách a poznajú tak presnú príčinu smrti napadnutého muža. "Príčinou smrti bolo v tomto prípade prudké násilie, teda kopanie do oblasti hlavy," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Za tento čin hrozí staršiemu z obvinených 10 až 15 rokov vo väzení. Nikolasovi sa ako mladistvému trest znižuje na polovicu. Jeho otca mrzí čo sa stalo a vystríha ostatných rodičov, aby neurobili rovnakú chybu ako on. "Keď je dieťa v zlej partii je to problém, treba to ustriehnuť. Ja nežiadam preňho nižší trest, nech dostane toľko, koľko mu náleží," dodal otec mladíka. 

Pozrite si reportáž o tomto útoku. Ako a kedy sa to presne stalo:



Súvisiace články

Najčítanejšie správy