Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Streľba v centre Viedne. Jeden človek je mŕtvy a jeden ťažko zranený
Zdielať na
Krimi

Streľba v centre Viedne. Jeden človek je mŕtvy a jeden ťažko zranený

Zdroj: Twitter

VIEDEŇ / V reštaurácii v centre Viedne sa v piatok strieľalo. Útok si vyžiadal jednu obeť a jedného ťažko zraneného. Informovala o tom viedenská polícia. Po strelcovi pátrajú.

Jedného mŕtveho a jedného ťažko zraneného si v piatok vyžiadala streľba v centre Viedne. S odvolaním sa na zdravotníkov o tom informovali verejnoprávnej stanice ORF a agentúra APA. Strelec je na úteku a policajti po ňom pátrajú. Motív jeho činu zatiaľ nie je jasný. Podľa polície čin ale pravdepodobne nesúvisí s terorizmom a nezúčastneným ľuďom nehrozí nebezpečenstvo.

"Okolo 13:30 boli nájdené dve osoby so strelnými zraneniami v centre mesta v oblasti Lugecku," uviedla na twitteri viedenská polícia. Lugeck je malé námestie v blízkosti centrálneho námestia s katedrálou svätého Štefana. "Teraz pokračuje pátranie. Bližšie okolnosti sú zatiaľ nejasné," dodali policajti na sociálnej sieti. Podľa agentúry APA sa po strelci pátra nielen v okolí miesta činu, ale po území celého mesta.

https://twitter.com/LPDWien/status/1076117002840928257

Hovorca viedenskej polície Daniel Fürst bulvárnemu listu Kronenzeitung povedal, že sa polícia nedomnieva, že by čin súvisel s terorizmom. Nezúčastneným osobám podľa neho nehrozí teraz žiadne nebezpečenstvo.

Kronenzeitung píše, že sa strieľalo v reštaurácii Figlmüller. Server denníka Kurier ale uviedol, že sa strieľalo pred touto reštaurácií. Okolie miesta činu bolo uzavreté, hliadkujú na ňom ťažko ozbrojení policajti, nad miestom lieta vrtuľník. Podľa očitého svedka vyvolal zvuk streľby na mieste paniku.

Pred pár dňami sa strieľalo v Banskej Bystrici. Útočník v noci prestrelil garážové dvere rodinného domu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy