Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočná návšteva, ktorú by nikto z nás nechcel. Auto skončilo rodine v spálni
Zdielať na

Nočná návšteva, ktorú by nikto z nás nechcel. Auto skončilo rodine v spálni

HNÚŠŤA / Nepríjemný budíček zažila rodina z Hnúšte. Do ich domu vletelo osobné auto a to presne do miesta, kde majú spálňu. Vodič už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pri šoféroval totiž nebol triezvy.

Rodina z Hnúšte sa krátko pred treťou hodinou v piatok ráno zobudila na obrovský buchot. Keď sa pozreli von oknom, v predzáhradke videli zaparkované cudzie auto. "Vyšli sme von, lebo nikoho nebolo vidno, že by vychádzal z auta. Nevedeli sme, či sú tam zranení.," opísala nočnú neželanú návštevu majiteľka domu Viktória.

Sedel v ňom 27-ročný Tomáš, ktorý najskôr tvrdil, že nešoféroval. "Tvrdil, že on je teraz sám, ale že vodič išiel preč. Som sa ho pýtal, že kam išiel vodič preboha a on že nevie," opísal rozhovor majiteľ domu Ondrej. Šofér mal zranenú hlavu, ale bez problémov vystúpil z auta.Záchranári ho na mieste ošetrili, ale prevoz do nemocnice odmietol.

Policajtom sa neskôr priznal, že za volantom predsa len sedel on. "Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom nameraná hodnota u neho v prepočte predstavovala viac ako 2 promile alkoholu," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v B. Bystrici . Už sedí v policajnej cele a čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Mladý vodič smeroval od Klenovca smerom do Hnúšte. Pravdepodobne pri vysokej rýchlosti nezvládol prejazd zákrutou, prešiel do protismeru, prerazil zábradlie, zišiel do priekopy a tam narazil do steny rodinného domu.

Vodiči pri prejazde zákrutami pomerne často skončia v stenách rodinných domov, v záhradách, ale aj v izbách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy