Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nehoda pri Rožňave. Trojčlenná posádka sa vracala z Nemecka domov na Vianoce
Zdielať na

Nehoda pri Rožňave. Trojčlenná posádka sa vracala z Nemecka domov na Vianoce

ČOLTOVO / Cesta z práce až z Nemecka domov na Vianoce sa v stredu pre trojčlennú posádku z východného Slovenska skončila dopravnou nehodou v obci Čoltovo pri Rožňave. Podľa jedného z cestujúcich mal vodič dostať počas jazdy mikrospánok. Následne narazil priamo do zvodidla, ktoré mu amputovalo nohu. S vážnymi zraneniami skončila aj spolujazdkyňa.

Zvodidlo prerazilo motorovú časť auta, cez ktorú sa dostalo k dverám šoféra. Zasiahlo aj vodiča a amputovalo mu ľavé predkolenie. Na mieste spolujazdca sedela žena, ktorá utrpela mnohopočetné poranenia. 

Obaja zostali v aute zakliesnení, vyslobodiť ich museli hasiči. Tí pomocou hydraulických klieští odstránili dvere vodiča, aby mohli ľudí z auta dostať von.Tak hasiči, ako aj tri posádky záchranárov robili všetko preto, aby zraneným pomohli. Ich zranenia boli po nehode rozsiahle. Potom ich previezli do rožňavskej nemocnice. "Nemocnica prijala dvoch dospelých pacientov vo veľmi vážnom stave. Momentálne dostávajú medicínsku starostlivosť s cieľom ich celkovej stabilizácie. Vylúčené nie sú ani ďalšie operačné zákroky," informuje hovorca nemocnice Tomáš Kráľ.

Presnú príčinu nehody vyšetrujú policajti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy