Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Záhadné zmiznutie psov, ostal po nich len pelech. Majitelia zúfalo prosia o pomoc
Zdielať na

Záhadné zmiznutie psov, ostal po nich len pelech. Majitelia zúfalo prosia o pomoc

NOVÁ POLHORA / Za podivných okolností sa stratili dva psíky v Novej Polhore na východe Slovenska. Majitelia majú podozrenie, že ich niekto ukradol. Nikdy sa totiž nestalo, že by ušli a nevrátili sa domov.

Sučka Lili a pes Bruno zmizli z Novej Polhory. Hrali sa na dvore, keď zrazu sa vytratili bez stopy. Majiteľom po nich ostali len fotografie a prázdny pelech. "My sme asi po 15 minútach zistili, že nie sú na dvore," povedala majiteľka Veronika Gumanová. Stratené psíky zrejme vybehli na pole za domom ako obvykle. Doteraz sa ale zakaždým vrátili. Ich majiteľka ponúka za ich vrátenie nemalú finančnú odmenu. "Ak ich niekto našiel a má ich doma, chcem poprosiť nech ich vráti. Ponúkame odmenu za vrátenie alebo nájdenie 1000 eur," upozornila. 

Hľadali ich všade po okolitých dedinách, po poliach, lúkach, či v lese. Po dedinách vyvesili 500 plagátov, no bez reálneho výsledku. "Fenka Lili má 8 rokov, je to drobný psík. Pes je kríženec šicu. Keď zmizli, bola tu taká biela dodávka, ktorá vykupuje železo," poznamenala ďalej majiteľka Veronika. 

Pred rokom takto za podivných okolností zmizli psi vo Varhaňovciach. Boli to vzácne chrty. Keď si ich miestni všimli v Mirkovciach, báli sa toho najhoršieho - že ich zjedia.   

"Boli sme minimálne v 15 rómskych osadách, či ich oni zobrali, ponúkali sme finančnú odmenu, ale tvrdia, že nie. Mohlo sa stať, že ich niekto našiel a osvojil si ich," vysvetľovala Gumanová. Lili a Bruno to boli členovia domácnosti, ktorí svojím majiteľom pomohli aj keď sami mali zdravotné problémy. Lili bola navyše pred polrokom operovaná, prišla o obličku a potrebuje špeciálnu stravu.

Špecialisti z útulku zachraňovali niekoľko psov, ktoré boli len tak pohodené. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy