Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Zveri sa už nemal šancu vyhnúť. S autom zastavil až pri železničnej trati
Zdielať na

Zveri sa už nemal šancu vyhnúť. S autom zastavil až pri železničnej trati

HRONSKÁ BREZNICA / Na zrážku z jeleňom doplatil 37-ročný vodič z Jastrabej. V utorok večer sa vracal domov a v tme mu náhle do jazdnej dráhy vbehlo veľké zviera. Neďaleko Hronskej Breznice tak auto zišlo mimo cesty a skončilo pár metrov od koľajníc. Zranenému vodičovi na mieste pomáhali hasiči aj záchranári.


​Tma a poriadne sychravé počasie sa podpísalo aj na zníženej viditeľnosti. Tridsaťsedemročný vodič osobného auta, ktorý išiel smerom na Hronskú Breznicu si tak veľkého jeleňa všimol doslova v poslednej chvíli. Vyskočiť na cestu mal pár metrov pred prichádzajúcim autom, kedy už šanca vyhnúť sa zrážke bola prakticky nulová. Po náraze zišiel s autom mimo cestu a zastavil až tesne vedľa železničnej trate. "Vykonali sme opatrenia, zranená osoba je v opatere lekárov. Vozidlo sme vytiahli na cestu," vyjadril sa Miro Stehlík z Hasičského záchranného zboru. 

Vodiča z miesta odviezli záchranári do nemocnice, jeho stav ale našťastie nebol vážny, a tak hospitalizácia potrebná nebola. V tomto období sa skoro stmieva, navyše daždivé a hmlisté počasie v kombinácii so slabou viditeľnosťou sú faktormi vzniku dopravných nehôd. Polícia preto vyzýva vodičov na zvýšenie opatrnosti na cestách. "Apelujeme na všetkých vodičov, aby z dôvodu zníženej viditeľnosti používali stretávacie svetlá, pretože denne svietenie už nie je dostatočné," upozornila policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Čelná zrážka auta s dodávkou sa stala takmer osudným pre 61- ročného muža. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články