Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jeden z mužov, ktorí okradli štáb Perinbaby, bol už 15-krát trestaný. Putoval do väzby
Zdielať na

Jeden z mužov, ktorí okradli štáb Perinbaby, bol už 15-krát trestaný. Putoval do väzby

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Po tom, čo spišskonovoveská kriminálka za rekordných pár dni vypátrala ukradnuté veci tvorcov novej Perinbaby, zadržali troch osadníkov. Vyšetrovateľ ich obvinil z krádeže a z porušovania domovej slobody. Jedným z obvinených je Rado, ktorý bol už 15-krát súdne trestaný a vo štvrtok sa pred sudkyňu postavil opäť.

Policajti z krádeže obvinili trojicu zlodejov, no návrh na väzbu podali iba na Rada. Tridsaťosemročný muž zo smižianskej osady už bol 15-krát trestaný. Išlo poväčšine o majetkovú trestnú činnosť. Naposledy sa spoza mreží vrátil v septembri a plynula mu podmienka. Napriek tomu zlodejine spolu s dvoma parťákmi neodolal.

Spolu sa vlámali do izby penziónu na Čingove, kde bol ubytovaný štáb Perinbaby. Vzali tri vaky s technikou a s osobnými vecami filmárov. Predbežná škoda bola 19 000 eur. Spišskonovoveskí kriminalisti časť vecí našli v Ružomberku. V jednom z bytov urobili raziu a zaistili ukradnutý notebook. Zvyšok techniky objavili v osade. Zlodeji sa pre nich bezcenné veci chystali vyhodiť. "V prípade žeby uniklo niečo z tých prác na internet, tak aká tam je následná škoda, viac ako tých 19 000 eur, to už sú státisíce eur," uviedla producentka Perinbaby 2 Deana Jakubisková. 

Rada sudkyňa vypočúvala za zatvorenými dverami takmer dve hodiny. Až na chodbu bolo počuť ako sa obvinený v pojednávacej miestností rozčuľuje a rozkrikuje. Aj vzhľadom na to, že bol tento Smižančan v podmienke, verdikt o väzbe sa očakával. Sudkyňa domnienky potvrdila. "Obvinený bol vzatý do väzby. Pretože je obava, žeby mohol na slobode pokračovať v páchaní trestnej činnosti, hlavne majetkovej povahy," povedala hovorkyňa okesného súdu Eva Herichová. 

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy