Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nálezca nechal peňaženku s vysokou sumou za stieračom policajného auta. Prekvapí vás, komu patrí
Zdielať na

Nálezca nechal peňaženku s vysokou sumou za stieračom policajného auta. Prekvapí vás, komu patrí

ŽILINA / Kuriózny prípad vyriešili žilinskí mestskí policajti. Neznámy človek našiel v meste peňaženku a upozornil ich na to nezvyčajným spôsobom. Muži zákona boli prekvapení aj potom, keď zistili, komu patrí.

Chlapi, ktorí hliadkovali v centre mesta prišli k služobnému autu a všimli si, že na prednom okne za stieračom je peňaženka. Nebola prázdna. "V tomto prípade bolo zaujímavé to, že táto peňaženka obsahovala 1300 eur," povedal zástupca náčelníka mestskej polície v Žiline Peter Mišejka. "Peniaze boli zastrčené tak, že ste ich nevideli hneď, ako ste otvorili peňaženku," uviedol mestský policajt Róbert Pecha. 

Keďže v peňaženke nechýbali ani doklady, nebol problém zistiť, kto ju stratil. Majiteľom je pán Emil. Patrí medzi bezdomovcov, ktorí sa potulujú po uliciach Žiliny. Hoci je to človek bez domova, skúsení mestskí policajti ho veľmi rýchlo vypátrali. Keď dostal naspäť svoje peniaze, neskrýval dojatie. "Reagoval tak, že sa rozplakal s tým, že tri dôchodky, ktoré mu boli vrátené už asi nikdy neuvidí," dodal Pecha.

Neznámy nálezca urobil ušľachtilý čin. Ale, keď dal na čelné sklo auta peňaženku plnú peňazí riskoval, že sa nevráti do rúk pôvodnému majiteľovi. Polícia preto odporúča v podobných prípadoch obrátiť sa na nich. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy