Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pre ľudskú nedbanlivosť skončil psík v šachte
Zdielať na

Pre ľudskú nedbanlivosť skončil psík v šachte

MALACKY / Lajdáckosť majiteľov zanedbaného pozemku v blízkosti priemyselnej zóny v Malackách mohla pripraviť o život asi ročného psa. Kovové poklopy skončili v zberných surovinách. Šachty zarastené kríkmi boli doslova pascou.

Do tejto otvorenej šachty hlbokej asi dva a pol metra spadol psík, jeho kňučanie počul jeden Malačan. Zavolal na mestskú políciu, a požiadal ich o pomoc.

"Zistili sme, že je v ľavej časti šachty a drží sa krátkej trúbky, ktorá je tam vystrčená z betónu," hovorí Alena Oravcová, mestská policajtka v Malackách.

Ku psíkovi sa mali problém dostať. V šachte nebol rebrík. A ku psovi bol asi jeden meter. Mestskí policajti privolali na pomoc hasičov.

"Došli sem išli pre rebrík a hneď išli psíka ratovať. Javil známky veľkej únavy, bol podchladený, celý sa triasol, podstate nespolupracoval, podal sa celej situácii," Alena Oravcová

Ako sme sa dozvedeli od veterinárneho lekára, zviera bolo podchladené a malo iba 34 stupňov C.

"Psík bol v ťažkom stave. Nízka telesná teplota, nefungujú vnútorné orgány. Najpodstatnejšie bolo zvýšiť telesnú teplotu," hovorí zverolekár Martin Parnica.

"Psík bol bojazlivý, apatický, nechodil," dodáva mestský policajt Igor Májek.

Všetci robili, čo sa dalo, aby sa im zviera podarilo zachrániť.

"Po niekoľkých dňoch infúzok, psík ožil, dokonca sám vybehol z nášho služobného auta," hovorí mestský policajt Májek.

Psíka začipovali, bol to kríženec nemeckého ovčiaka, odhadovaný vek pol roka až rok.

"Z hľadiska zdravotného psík sa už môže adaptovať," vraví zverolekár Parnica.

V blízkosti šachty do ktorej spadol psík, sa nachádza ďalšia, ktorá je tak isto bez poklopu.

"Momentálne sme uvedené šachty zabezpečili a prebieha teraz šetrenie, kto je majiteľom pozemku, a bude vyzvaný, aby tieto veci zabezpečil," hovorí mestský policajt Vladislav Kunák.

Podobné nebezpečne odkryté poklopy už spôsobili aj nejednu ľudskú tragédiu a preto sa postih za ich zanedbanie sprísňuje:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy