Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z prepadu benzínky obvinili mladíkov. Záhadou zostáva zbraň
Zdielať na

Z prepadu benzínky obvinili mladíkov. Záhadou zostáva zbraň

ŠURANY / Vtrhol na čerpaciu stanicu s dýkou a zbraňou v ruke. Na pracovníčku kričal, aby mu dala peniaze a cigarety. Polícia počas vyšetrovania zistila, že zbraň bola pravdepodobne detská a prepadnutie nemá na svedomí len on. Deň po lúpeži zadržali dvoch mladíkov a vyšetrovateľ ich následne obvinil.

Piatok nad ránom prišiel na čerpaciu stanicu pri Šuranoch ozbrojený maskovaný muž. Keď vošiel dovnútra, muž v kapucni s kockovaným šálom cez ústa, držal v jednej ruke strelnú zbraň a v druhej dýku. Namieril si to rovno k pultu, za ktorým stála zamestnankyňa, a začal kričať: "Daj mi peniaze a cigarety." Zo strachu o svoj život mu žena vydala hotovosť 655 eur aj cigarety. Páchateľ ušiel po lúpeži na neznáme miesto.  

Po incidente začalo okamžite pátranie po mužovi. Policajti vykonali previerky viacerých osôb a nakoniec zadržali dvoch podozrivých mladíkov vo veku 17 a 18 rokov. "Z doterajšieho vyšetrovania vyplynulo, že na benzínku vošiel mladší z dvojice a jeho o rok starší kamarát ho čakal vonku a dával pozor. Po skutku si ulúpené peniaze a cigarety rozdelili," uviedla v správe policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Časť peňazí a cigariet polícia zaistila. "Počas výsluchu bolo zistené, že pravdepodobne išlo o plastovú detskú pištoľ," pokračovala Bruchterová.  Druhá zbraň, ktorou sa 17- ročný lupič vyhrážal preľaknutej pracovníčke čerpacej stanice, bola skutočná – išlo o vojenský útočný nôž. Celková škoda, ktorá lúpežou vznikla, je takmer 720 eur. 

"Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonoch obidvoch študentov zo Šurian obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného spolupáchateľstvom. Zároveň spracoval podnet na návrh na ich väzobné trestné stíhanie," napísala ďalej v správe hovorkyňa. 

Pozrite si reportáž o skupine, ktorá má na svedomí dve lúpeže pošty. S úlovkom sa aj odfotili:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy