Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri D1 zmizlo oplotenie, ktoré malo zabrániť zvieratám dostať sa na diaľnicu. O život prišiel medveď
Zdielať na

Pri D1 zmizlo oplotenie, ktoré malo zabrániť zvieratám dostať sa na diaľnicu. O život prišiel medveď

HYBE / Zrážka osobného auta s medveďom sa udiala ráno na severnej D-jednotke neďaleko obce Hybe. Asi trojročný samec na mieste uhynul, posádka auta našťastie vyviazla bez zranení. Napriek tomu, že diaľnica je v tomto úseku oplotená, zviera sa dostalo medzi rýchlo jazdiace autá. Môžu za to zlodeji.

K nehode došlo pred siedmou hodinou ráno. Vodič osobného auta smeroval na Liptovský Mikuláš. Zrážke s medveďom, ktorý behal po diaľnici, nedokázal zabrániť.

"Ide o ďalšieho medveďa na tom istom mieste zrazeného, je to približne 3-ročný samec," hovorí riaditeľ správy TANAPu Pavol Majko. Národná diaľničná spoločnosť tento úsek kompletne oplotila asi pred rokom. Problémy so zverou behajúcou po diaľnici však pretrvávajú. Príčinou sú zlodeji, ktorí pre pár metrov nového pletiva neváhajú ohroziť tisíce vodičov. Aj pondelková ranná kolízia odhalila novú dieru v oplotení.

"Štyridsať metrov zmizlo a medveď prišiel o život, takže zas zodpovednosť je len a len na nás," dodal Majko. 

Tento problém sa netýka len severnej D1. So zlodejmi pletiva má národná diaľničná spoločnosť už viacero negatívnych skúseností. Aktuálnym prípadom sa zaoberá už aj polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy