Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syn napadol matku nožom. S desiatkami rán je vo vážnom stave
Zdielať na

Syn napadol matku nožom. S desiatkami rán je vo vážnom stave

SKALICA / Obyvatelia skalickej bytovky na ulici Pod Hájkom sa prebudili na krik, ktorý sa šíril z garzónky na treťom poschodí. Privolali preto mestskú políciu. Na miesto dorazili aj záchranári a kriminálka. Päťdesiatšesťročný Miroslav totiž s nožom v ruke brutálne napadol svoju matku.

K incidentu došlo krátko po šiestej hodine rannej. Hádka medzi Antoniou a Miroslavom sa vyhrotila natoľko, že prešla do brutálneho útoku. "Útokom jej spôsobil niekoľko desiatok bodno-rezných rán," uviedla policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. 

Pomoc privolali susedia, ktorí počuli nadránom obrovský krik. Policajti podozrivého muža a zároveň syna napadnutej 77-ročnej dôchodkyne zadržali. Na miesto dorazili aj dve posádky záchranárov, tí okamžite poskytli pomoc nielen Antónii, ale aj jej útočníkovi. "Pacientka utrpela viacnásobné poranenia postihujúce viaceré oblasti tela, následkom napadnutia. Bola transportovaná záchranármi do nemocnice v Skalici," povedal Andrej Hirjak, hovorca operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. V nemocnici s ľahšími zraneniami skončil aj útočník, 56-ročný Miroslav. "On mal psychické problémy a ona mala manžela. Ten zomrel, a tak s ním býva. Môj osobný názor je, že žiarlil na matku, lebo mala asi kamaráta," uviedla obyvatelia bytovky. 

"Polícia preveruje prípad ako zločin vraždy v štádiu pokusu. Kriminalisti zároveň zisťujú motív, okolnosti, ako aj psychický stav podozrivej osoby," povedala Linkešová. Napadnutá dôchodkyňa je naďalej vo vážnom stave v nemocnici, zatiaľ čo jej syn je hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení pod policajným dohľadom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy