Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za státisícovými škodami na daniach stojí skupina 6 ľudí. Väčšina už je vo väzbe
Zdielať na

Za státisícovými škodami na daniach stojí skupina 6 ľudí. Väčšina už je vo väzbe

BRATISLAVA / Pol milióna eur na spotrebnej dani, 200 tisíc na DPH. Takúto škodu spôsobila 6-členná skupina pôsobiaca na západnom Slovensku. Tá totiž na naše územie dovážala nelegálne pohonné látky. Väčšina z nich je už vo väzbe.

Časť skupiny prekvapili v spolupráci s políciou priamo pri čine. Jeden z mužov dokonca pohonnú hmotu prečerpával. Všetkých následne zadržali.

​Pri akcii, pri ktorej zasahovala desiatka colníkov urobili aj domové prehliadky. Dokonca zaistili aj tisíce litrov oleja. "Zasahovalo 46 colníkov, zadržali 6 osôb slovenskej štátnej príslušnosti, vykonali 3 domové prehliadky a 4 prehliadky iných priestorov a pozemkov. Počas zásahu zaistil 26 000 l minerálneho oleja a dve nákladné vozidlá," informovala hovorkyňa finančnej správy, Ivana Skokanová. 

Zo šiestich zadržaných napokon dvoch z nich po vypočutí prepustili. Vyšetrovateľ zvyšných štyroch obvinil za zločin skrátenia dane a poistného a zároveň spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. "Sudca sa stotožnil s návrhom vyšetrovateľa a štyri osoby zo zadržaných sú stíhané väzobne. Hrozí im trest odňatia slobody na 7-12 rokov," uviedla Skokanová. 

Kde skupina pohonné látky zabezpečovala a kam ich dovážala, kompetentní zatiaľ odmietli povedať. Na prípade sa totiž stále pracuje, preto by bolo predčasné sa vyjadrovať. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy