Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Starší muž (68) šiel navštíviť kamaráta do nemocnice. Skončil s putami na rukách
Zdielať na

Starší muž (68) šiel navštíviť kamaráta do nemocnice. Skončil s putami na rukách

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Miroslav išiel do spišskonovoveskej nemocnice navštíviť svojho kamaráta. Nešlo však o pokojnú návštevu. Svojím vystrájaním vystrašil personál oddelenia. Pomáhať im museli policajti, na ktorých tiež zaútočil.

Policajné hliadky boli vyslané do spišskonovoveskej nemocnice. Problémy tam robil Miroslav, ktorý prišiel pozrieť hospitalizovaného kamaráta. Na oddelenie ho najprv ani personál nechcel pustiť. Muž však bol neodbytný. Keď sa nad ním zľutovali, začal byť agresívny a vulgárny.

"Po príchode policajnej hliadky bol príslušníkmi Policajného zboru vyzvaný, aby upustil od agresívneho správneho voči personálu nemocnice, na čo muž nereagoval a následne na zasahujúcich policajtov fyzicky zaútočil," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Na oddelení, kde musí vládnuť pokoj to bolo neprístojné správanie sa. Policajti nemali na výber, muž sa nenechal upokojiť. Z nemocnice ho chceli vyviesť s putami na rukách, dôchodca pri tom policajtov kopal do nôh. "Voči mužovi boli v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky. Muž bol hliadkou Policajného zboru vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, čo však odmietol," dodáva Ivanová. 

Keďže zaútočiť na policajnú hliadku, Miroslav skončil v cele predbežného zadržania. Po pár dňoch sa postavil pred sudkyňu, ktorá rozhodovala o jeho väzobnom stíhaní. "Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti 68-ročného Miroslava obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa," uviedla Ivanová. 

Súd napokon rozhodol, že obvineného do väzby nevezme, miesto toho ju nahradil prijatím ponúknutého písomného sľubu. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade útoku na policajta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy