Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zásah polície a HAKA. Luxusné auto vypátrali za pár hodín
Zdielať na

Zásah polície a HAKA. Luxusné auto vypátrali za pár hodín

SENEC / Vo štvrtok došlo opäť ku krádeži auta. Tentokrát išlo o luxusný Mercedes, ktorý neznámy páchateľ ukradol v skorých ranných hodinách. Za pár hodín sa ale podarilo vypátrať aj za pomoci občianskej iniciatívy HAKA.

Auto sa podarilo vypátrať niekoľko kilometrov od Senca, a to v neďalekom Pezinku. Hneď, ako majiteľ zistil, že mu ukradli auto spustila sa pátracia akcia. Na pomoc dorazila aj občianska iniciatíva HAKA, ktorá pátra po kradnutých autách. "Išlo o vozidlo značky Mercedes bielej farby. Získali sme nejaké informácie, kde by sa vozidlo mohlo nachádzať. Do zálohy sme povolali ihneď HAKA team. Polícia ďalšou operatívnou činnosťou, túto informáciu potvrdila a zistila, že vozidlo sa skutočne nachádza na nami udanom mieste," povedal administrátor stránky a aplikácie HAKA Štefan Farkaš. 

"​K vypátraniu napomohlo aj zariadenie vo vozidle, ktoré vysielalo GPS signál, na základe ktorého bolo možné vozidlo lokalizovať,"  vyjadrila sa hovorkyňa polície Lucia Mihalíková. 

Zároveň kontaktovali aj políciu a spoločnými silami auto vypátrali. Našli ho v jednej z garáži len kúsok od bytových domov na Tehelnej ulici. Garáž bola zamknutá, a tak ju museli policajti otvoriť. "V garáži, ktorú prenajímame nám kriminálna polícia oznámila, že sa nachádza kradnuté vozidlo. Prenajímame ju už asi vyše roka, ale mali sme tam viacerých majiteľov. Teraz ako sa zmenil majiteľ, sa stal tento prípad," povedala majiteľka garáže Natália. 

Auto z garáže vo večerných hodinách musel vyparkovať policajný technik v špeciálnom oblečení, aby tak nezničil prípadné otlačky prstov alebo pachové stopy, ktoré by mohli byť v aute. "Kriminalistický technik zaistil na mieste činu viacero kriminalistických stôp, ktoré budú spolu so zaisteným vozidlom podrobené expertíznemu skúmaniu. Polícia po neznámom páchateľovi v súčasnosti intenzívne pátra," pokračovala Mihalíková. 

Ak sa polícií podarí chytiť páchateľa alebo páchateľov tak po preukázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na 3 - 10 rokov.

Pozrite si reportáž o krádeži auta v Soblahove:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy