Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Poputujú pred sudcu. Poliaci, ktorí sa pretekali na luxusných autách sa budú zodpovedať
Zdielať na

Poputujú pred sudcu. Poliaci, ktorí sa pretekali na luxusných autách sa budú zodpovedať

ORAVA / Traja poľskí vodiči, ktorí spôsobili tragickú nehodu na Orave pôjdu vo štvrtok pred sudcu. Prokurátor navrhuje, aby ich vzal do väzby. Všetci sú v súvislosti s pirátskou jazdou stíhaní pre prečin všeobecného ohrozenia. Prípad podrobne sledujú aj poľské médiá. Tie v stredu zverejnili informáciu, že za volantom mercedesu sedel novinár z motoristického časopisu a auto mal požičané na testovaciu jazdu. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Vodič Porsche pri predbiehaní vo vysokej rýchlosti čelne narazil do slovenskej škodovky. Jej vodič zahynul. Podľa informácií z portálu Dziennik.pl išlo o akciu, ktorú organizoval práve novinár a okrem troch zadržaných vodičov boli na Slovensku ešte ďalšie dve luxusné autá.

Všetci traja Poliaci, ktorí sa na Slovensku naháňali s luxusnými autami, sú obvinení z trestného činu. Preteky na luxusných autách sa skončili tragickou smrťou muža, ktorý cestoval v aute so svojou rodinou. Vodiči nezvládli ich nebezpečný manéver. Vo veľmi vysokej rýchlosti predbiehali cez plnú čiaru. Polícia na svojej stránke uviedla, že v prípade budú postupovať veľmi nekompromisne. Päťdesiatsedemročný muž na mieste po zrážke zahynul, jeho manželka má veľmi vážne zranenia.

Z arogantného správania poľských šoférov sú Oravskopodzámčania zdrvení. "Jeho mama pochovala vlani syna jedného, toto je druhý, pre celú dedinu je to smutná udalosť, strašné niečo," hovoria obyvatelia obce. 

Polícia na svojej stránke na sociálnej sieti zverejnila celé video z nehody. Na záberoch sú zachytené momenty, ktoré predchádzali zrážke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy