Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nehoda na koľajniciach. Vodička zastala príliš blízko
Zdielať na

Nehoda na koľajniciach. Vodička zastala príliš blízko

OKOČ / Meškanie osobného vlaku Regiojet 90 minút na trase Bratislava Komárno v utorok podvečer spôsobila vodička, ktorá zastavila príliš blízko koľajníc železničného priecestia v Okoči v okrese Dunajská Streda. Zrážka, okrem šoku vodičky a namrzenosti cestujúcich, nemala žiadnych zranených.

Železničné priecestie v Okoči sa stalo svedkom zrážky osobného auta a vlaku a nebolo to prvýkrát. Osobný vlak prichádzajúci z ľavej strany si vodička osobného auta všimla. Aj dopravnú značku Stoj, daj prednosť v jazde rešpektovala. Napriek tomu skončil vlak s 90 minútovým meškaním, prácu navyše mali hasiči aj policajti. "Zastavila príliš blízko železničného priecestia. Videla, že ide, len nie je kolmo priecestie na ceste a veľmi blízko zastavila a jednou stranou ju zachytil vlak," celú situáciu jasne zhrnul majiteľ auta, ktorý sa síce rozbitej prednej časti nového audi nepotešil, ale bol rád, že sa nikomu nič nestalo.

"Nie je to prvýkrát. Už sa mnohokrát stali takéto prípady. Pri tejto zrážke došlo k poškodeniu motorového vozidla a čiastočnému poškodeniu rušňa. Vo vlaku sa nachádzalo zhruba 30 osôb, naši hasiči fyzicky evakuovali 10 starších osôb, nakoľko výstup bol znemožnený vedľa súpravy, všetky osoby boli evakuované rodinnými príslušníkmi alebo vlastnými vozidlami do miesta bydliska," povedal Tibor Čandal, riaditeľ HaZZ Dunajská Streda. Evakuačný autobus hasičov, ba dokonca ani záchranárov tak k miestu zrážky nebolo potrebné volať. Auto prišlo o predný nárazník a mierne doškrabaná lokomotíva už prázdneho vlaku, po jeden a pol hodine pokračovala do Komárna.

"Na súprave bolo poškodené čidlo proti šmyku, ktoré musíme úplne vymeniť. Prenajali sme si autobusy na náhradnú dopravu. Škody aktuálne vyčísľujeme, predbežne ich odhadujeme v rádoch tisícov eur," informoval Martin Žarnovický, hovorca prepravnej spoločnosti RegioJet. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy