Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sadol si za volant napriek tomu, že si vypil. Po nehode sa chcel dohodnúť a nevolať políciu
Zdielať na

Sadol si za volant napriek tomu, že si vypil. Po nehode sa chcel dohodnúť a nevolať políciu

SABINOV / Mladík zo Sabinova približne o desiatej dopoludnia nafúkal takmer tri promile. Narazil autom jeho kamaráta, ktorý v ňom tiež sedel ako spolujazdec. Ani jeden z dvojice triezvy nebol. V križovatke sa zrazili s osobným autom.

Plán mladého vodiča, ktorý sa chcel po dopravnej nehode s druhým vodičom dohodnúť a nevolať policajtov, nevyšiel. Keď prišli policajti na miesto, oboch vodičov podrobili testu na alkohol. "Dychová skúška na alkohol bola u vodiča vozidla Seat pozitívna s výsledkom takmer tri promile," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

"Nafúkal. On fúkal i ja fúkal. Ja som mal tri nuly, on tri celé vypité. Keby išiel po svojej strane nič by sa nestalo. Išiel ale v protismere, rovno do mňa," uviedol vodič Felície. Posádka s opitým vodičom mala namierené na neďalekú poštu. Prejsť chceli iba zopár metrov. Aspoň to tvrdil majiteľ auta, ktorý sedel na mieste spolujazdca. 

Mladý vodič, ktorý po nehode nafúkal, skončil v policajnej cele. Po vytriezvení ho s najväčšou pravdepodobnosťou čaká obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Tridsaťjedenročný vodič vozidla Seat bol obmedzený na osobnej slobode a bolo mu na mieste zadržané vodičské oprávnenie," povedala Ligdayová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy