Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dôchodkyňa uverila podvodníkovi a chcela mu poslať tisícky eur. Vďaka technickej poruche platba neprešla
Zdielať na

Dôchodkyňa uverila podvodníkovi a chcela mu poslať tisícky eur. Vďaka technickej poruche platba neprešla

BARDEJOV / Kriminalisti z Bardejova vyšetrujú podvod, ktorého sa dopustil zatiaľ neznámy páchateľ. Jeho obeťou je 84-ročná žena, ktorú chcel pripraviť o tisícky eur. Iba vďaka šťastnej náhode neprišla o nemalé úspory. Transakciu, pri ktorej podvodníkovi poslala peniaze, sa nepodarilo zrealizovať. Porucha systému ušetrila starkej niekoľko tisíc eur.

Podvodníci aj tentoraz použili starú známu fintu. Dôchodkyni povedali, že jej syn mal vážnu autonehodu a súrne potrebuje peniaze. Žiadali od nej 4000 eur. "Keď mi povedali, že malé dieťa je v bezvedomí. Už aj syn je dôchodca, to hrajú na city, jak sa povie," povedala oklamaná žena. 

Mužský hlas telefóne navyše ženu žiadal, aby o tom nikomu nehovorila. Ešte v ten istý deň sa vybrala na poštu, aby odtiaľ poslala požadované peniaze. Stále verila tomu, že tým pomôže synovi, ktorý je v takom vážnom stave, že nemôže ani rozprávať. Dotyčný muž, ktorý od nej peniaze žiadal sa predstavil ako ošetrujúci lekár jej syna. "Bardejovčanka ešte v ten istý deň prostredníctvom bezhotovostnej platby previedla uvedenú čiastku na účet, ktorý páchateľ zadal," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Oklamaná dôchodkyňa ale mala neuveriteľné šťastie. Práve v tom čase, keď zadávala platbu, došlo k poruche systému a transakcia nebola spracovaná. Peniaze jej preto z účtu neodišli.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy