Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO: Nehoda na D1 zamestnala všetky záchranné zložky. Jej priebeh zaznamenala kamera
Zdielať na

VIDEO: Nehoda na D1 zamestnala všetky záchranné zložky. Jej priebeh zaznamenala kamera

BRATISLAVA / Nákladiak v plnej rýchlosti vrazil do áut pred ním. Nehoda piatich vozidiel na D1 v smere z Bratislavy zamestnala všetky záchranárske zložky. Jeden vodič zostal zakliesnený. Na mieste boli dvojhodinové kolóny a uzavretá diaľnica. V článku nájdete priložený záznam, ktorý zachytáva priebeh nehody.

Vodiči v strednom pruhu začali spomaľovať, no ďalšie vozidlá pravdepodobne nedodržali dostatočnú vzdialenosť a narazili do áut pred nimi. Okamžite tak zostali na diaľnici stáť. Ďalší šoféri sa ako tak dokázali autám v strednom pruhu vyhnúť až na vodiča nákladiaku. Ten v plnej rýchlosti vrazil do troch vozidiel.

Nehoda sa stala krátko po 17. hodine na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou, pár metrov pred zjazdom na Blatné. "Vodič nákladného motorového vozidla v pravom jazdnom pruhu sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, následkom čoho narazil do vozidiel stojacich z dôvodu škodovej udalosti s strednom a v pravom jazdnom pruhu," uviedla policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková. 

Výsledkom bola nehoda piatich vozidiel, uzavretá diaľnica od Senca do Trnavy a kilometrové kolóny. Hasiči museli jednu osobu z auta vystrihávať. "Prvotná informácia bola, že je zakliesnený. Keď sme prišli na miesto bol mimo vozidla, v stabilizovanom stave. S úrazom hlavy sme ho zobrali do Ružinova," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila," dodala Mihalíková. Škody po nehode boli vyčíslené na 23 000 eur. Diaľnica bola plne prejazdná až po 19. hodine. 

Z fotografií už odtiahnutého vozidla je vidieť, že zadná časť zostala po náraze nákladiaku úplne zdemolovaná, bolo šťastím, že tam nikto nesedel. "V prípade akéhokoľvek problému na diaľnici, treba zastaviť, dať si vestu, preliezť zvodidlá a kontaktovať patrolu, ktorá miesto zabezpečí, aby sa predišlo komplikáciám," uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová. Dopravný konzultant upozorňuje vodičov, aby jazdili opatrnejšie. S príchodom školského roku sa zvýši nápor na cestách a priamo úmerne aj riziko kolíznych situácií. "Aby to neskončilo fatálne treba si pri jazde diaľnicou držať aspoň odstup od vozidla pred nami," povedal dopravný konzultant Igor Dolanský. 

Video si pozrite tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy