Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prepadol dôchodkyňu na ulici. Obaja sa nakoniec zachovali prekvapivo
Zdielať na

Prepadol dôchodkyňu na ulici. Obaja sa nakoniec zachovali prekvapivo

HNÚŠŤA / Sedemdesiatdeväťročnú Annu z Hnúšte (okres Rimavská Sobota) prepadol na ulici páchateľ. Chcel jej ukradnúť kabelku. Obeť aj útočník sa v tomto prípade zachovali veľmi nezvyčajne.

Dôchodkyňa bola už iba pár desiatok metrov od svojho paneláku, keď k nej zozadu pristúpil mladý muž. Chytil ju za kabelku a snažil sa jej ju vytrhnúť. Nepovedal pri tom ani slovo.

Nevzdala sa ale tak ľahko, svoje veci si chcela za každú cenu uchrániť. "On keď ju chytil tak slabo, ja som ju strhla a buchla som ho po hlave dvakrát," opisuje udalosti Anna. 

Muž bol ale silnejší. Nakoniec sa háčkovanej kabelky zmocnil a ušiel. Anna neverila vlastným očiam, keď sa muž po chvíli vrátil späť. A aj s jej taškou. "Že aby som mu odpustila, aby som sa nehnevala, že on je zhúlený," pokračuje dôchodkyňa. Z kabelky nič nechýbalo. Bol tam mobil aj kľúče. Žena si ale myslí, že sa vrátil z jediného dôvodu. "On keď zistil, že tam nie sú peniaze, tak sa vrátil."

Útok ale videli svedkovia a práve oni zavolali policajtov. Na základe popisu osoby a svedeckých výpovedí policajti zistili, že páchateľom je 19-ročný Peter z Hnúšte. "Obvinený sa nachádza na neznámom mieste, preto polícia po ňom vyhlásila pátranie ako po hľadanej osobe," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Dôchodkyni našťastie vážne neublížil. Na rukách má však doteraz modriny. Nespôsobil jej ani žiadnu škodu. Keďže sa ale tohto skutku dopustil na chránenej osobe, hrozí mu trest 7 až 12 rokov za mrežami. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy