Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž pred políciou vyskočil z idúceho auta. To zablokovalo diaľnicu D1
Zdielať na

Muž pred políciou vyskočil z idúceho auta. To zablokovalo diaľnicu D1

VODERADY / Dlhé hodiny bol zablokovaný ľavý jazdný pruh diaľnice D1 v smere z Bratislavy. Blokovalo ho vozidlo, ktorého šofér sa dal pred policajtmi na útek. Viezol sa totiž v ukradnutom aute. Policajti po mužovi stále pátrajú.

Policajti diaľničnej PUMY chceli v ranných hodinách zastaviť vodiča, ktorý na diaľnici prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. Išiel 148 kilometrov za hodinu v úseku, kde je povolená rýchlosť 110 km.

Šofér tmavého auta zhruba jeden kilometer pred zjazdom z D1 na Voderady spomalil a stiahol sa ku krajnici. Už to vyzeralo, že zastaví, keď z idúceho auta vyskočil a dal sa na útek. "Nakoľko vozidlo malo automatickú prevodovku a vodič ho nechal v režime jazdy, to nezastavilo a pokračovalo v jazde," uvádza policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Rýchly zásah polície 

Jeden z policajtov preto vyšiel zo služobného vozidla a ponáhľal sa zastaviť nekontrolovateľne sa pohybujúce auto. To sa za ten čas pohlo od pravej krajnice až do ľavého pruhu k zvodidlám. Druhý policajt dával prichádzajúcim šoférom znamenie, aby spomalili a nedošlo k hromadnej dopravnej nehode. Keď sa policajtom podarilo auto zablokovať, zavolali posily na zadržanie unikajúceho vodiča, ktorý zmizol v neďalekom poli.

Pátranie po zlodejovi 

"Policajné hliadky zabezpečili okolie a okolitý terén prepátravala polícia aj za pomoci vrtuľníka ministerstva vnútra a služobných psov," dodáva hovorkyňa. 

Policajtom asistovala diaľničná patrola. Ešte o 11:00 hodne bol ľavý pruh v úseku zablokovaný. Policajti zistili, že auto vyrobené v roku 2016 bolo čerstvo ukradnuté v Rakúsku. Po dôkladnej obhliadke ho z diaľnice odtiahli. Pátraním zo vzduchu, aj za pomoci termovízie, sa vodiča nájsť nepodarilo, pátranie preto naďalej trvá. 

V Ružomberku vzal okradnutý muž spravodlivosť do vlastných rúk. Majiteľ odcudzené autá vypátral sám: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy