Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Desiatky šoférov na diaľnici hazardovali so životom
Zdielať na

VIDEO: Desiatky šoférov na diaľnici hazardovali so životom

CHLUMEC NAD CIDLINOU / Kuriózny prípad na diaľnici D11. Takmer tridsať vodičov sa rozhodlo si uľahčiť zjazd za exitom na 68. kilometri v smere na Nové Město. Začali hromadne cúvať a následne šli aj v protismere.

Šoféri na českej diaľnici D11 predviedli skutočný hazard. Ohrozili nielen seba ale predovšetkým aj ostatných účastníkov premávky. Odmietli čakať v kolóne na zjazde smer Nové Město, a začali cúvať. "Takmer 30 vodičov vo štvrtok 16. augusta sa rozhodlo si uľahčiť čakanie na D11 za  exitom na 68. kilometri v smere na Prahu. Bezohľadne začali cúvať a niektorí sa aj otočili aj do protismeru," uviedla polícia. 

Nebezpečné chovanie si všimli pracovníci a Riaditeľstva diaľníc a ciest v ČR. Okamžite zaalarmovali políciu, kým sa však hliadky na miesto dostavili, autá boli preč. "Našťastie nedošlo k žiadnej dopravnej nehode, nikto sa nezranil," vyjadril sa hovorca polície Jan Čížkovský  pre Idnes.cz.

"Nestáva sa často, že dôjde k takejto situácii. Pri tomto počte už došlo takmer aj ku kolíziám," okomentoval video pre TV JOJ Jiří Polomis, dopravný expert. "Cúvanie alebo otáčanie sa do protismeru, je potom už riešené ako priestupok. Môže byť pokutovaný od 195 do 400 eur. Prípadne zákaz riadenia motorového vozidla od 6 mesiacov do 1 roka " pokračoval. 

Polícia momentálne vyhodnocuje kamerové záznamy a snaží sa vinníkov identifikovať. 

Na diaľnici sa síce tento prípad neodohral, no pozrite sa na príbeh vodiča, ktorý ponúkal peniaze:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy