Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dlhoročného policajta vzali do väzby. Podozrivý je z korupcie
Zdielať na

Dlhoročného policajta vzali do väzby. Podozrivý je z korupcie

BRATISLAVA / Inšpekcia ministerstva vnútra vedie trestné stíhanie voči dlhoročnému policajtovi, ktorého podozrieva z korupcie. Ide o skúseného policajta z dopravného inšpektorátu, ktorý sa dlhé roky venuje kontrolám kamiónov a nákladným vozidlám. Práve tam zrejme polícia odhalila kšefty, pre ktoré sa dostal do rúk vyšetrovateľom.

Informácie TV JOJ z prostredia kolegov obvineného policajta, ktorí chcú ostať v anonymite naznačujú, že korupčné konanie jedného z dopravákov mohlo smerovať aj k majiteľom firiem s nákladnou dopravou. Podľa služobného zaradenia policajti na oddeleniach špeciálnych kontrol okrem iného vykonávajú aj kontroly vozidiel v teréne špeciálnou mobilnou stanicou technickej kontroly. "24. júla bol zadržaný dopravný policajt z Bratislavy. Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra ho obvinil z brania úplatku," povedal hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Ministerstvo vnútra neuvádza či korupciu policajtovi dokázali pomocou agenta provokatéra a ani v akom prípade. Vyšetrovatelia na policajta ale zrejme majú dostatok dôkazov, aby obvineného mohli stíhať za mrežami. "Momentálne je vo väzbe, no z dôvodu ďalších procesných úkonov nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," dodal Lazarov. 

Sudca policajta zobral na návrh prokurátora okamžite do väzby. "Dôvodom väzby je obava z pokračovania trestnej činnosti. Obvinenému bol advokát ustanovený. Nepodal sťažnosť a preto je rozhodnutie právoplatné," uviedla hovorkyňa Ústredia práce. Podľa údajov ministerstva vnútra, len vlani ministerská inšpekcia obvinila pre 128 rôznych trestných činov celkovo 114 policajtov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy