Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chlapec ušiel z detského domova. Len čo vyšiel z dverí, vbehol pod idúce auto
Zdielať na

Chlapec ušiel z detského domova. Len čo vyšiel z dverí, vbehol pod idúce auto

VEĽKÉ KAPUŠANY / Vo Veľkých Kapušanoch zrazilo dnes napoludnie auto 10-ročného chlapca. Znenazdajky vošiel na cestu a vodič tak nemal šancu kolízii zabrániť. Silný náraz odhodil chlapčeka do protismeru. Podľa svedkov bol po nehode pri vedomí a hlasno nariekal. Karol je umiestnený v detskom domove, z ktorého krátko pred nešťastím odišiel bez povolenia.

Malý chlapec vošiel náhle do cesty vodičovi osobného auta. Ten už nedokázal zrážke zabrániť. "Šofér nešiel rýchlo. To jednoducho to dieťa tak náhle vyskočilo, že už nemal šancu zastaviť," opísal nehodu svedok. "Som videl, že tu stojí a normálne mi vbehol," tvrdí aj šofér. Chlapec chcel zrejme prebehnúť cez cestu mimo priechodu pre chodcov. Nevšimol si však prichádzajúce auto. Vošiel tak rovno pod jeho kolesá. "Chcel bežať, ale mne presne do jazdnej dráhy. Ani som nestihol zabrzdiť," dodáva šofér.

"Maloletý chodec náhle vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vozidlu," potvrdila Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. "Počul som taký buchot a som vedel, že to je nejaké telo," tvrdí druhý svedok nehody. Chodec po zrážke vyletel na čelné sklo. Po dopade na cestu bol pri vedomí, no v šoku. Šofér mu rýchlo išiel na pomoc a snažil sa ho upokojiť. "S plecom chytil kapotu a s hlavou sklo. A spadol pred auto asi meter a pol až dva metre," tvrdí šofér. "Určite musel mať veľké bolesti, lebo keď ho dali na bok tak silne plakal," dopĺňa svedok.

Karolovi prišli zakrátko na pomoc záchranári, ktorí ho ošetrili na mieste nehody a so zraneniami previezli do nemocnice. "Komunikoval, takže toto bolo dobré, že nestratil vedomie, chrbticu mal v poriadku," tvrdí šofér. "Pacient je v stabilizovanom stave a pripravuje sa na operáciu," potvrdil Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia, a.s.. "Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," tvrdí Ivanová.

Nešťastie sa pritom stalo len krátko po tom, čo sa chlapcovi podarilo bez povolenia odísť z areálu detského domova. "Pri hre na dvore chlapec z detského domova opustil priestory zariadenia bez vedomia vychovávateľov. Detský domov celú situáciu prešetrí a vyvodí dôsledky," tvrdí Jana Lukáčová, hovorkyňa ÚPSVaR.

Podobné nehody majú zväčša tragické následky. Len pred pár mesiacmi vodič zrazil 12 detí vracajúcich sa zo školy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy