Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kosci sa deň po streľbe mierenej na nich, vrátili na miesto útoku. Vyšetrovateľ z NAKA už začal trestné stíhanie
Zdielať na

Kosci sa deň po streľbe mierenej na nich, vrátili na miesto útoku. Vyšetrovateľ z NAKA už začal trestné stíhanie

BANSKÁ BYSTRICA / Kosci, po ktorých v pondelok v Banskej Bystrici strieľali sa v utorok vrátili do práce. Nechýbal ani Vladimír, ktorého rana zo vzduchovky zasiahla. Našťastie ho pred vážnejším poranením uchránila hrubá pracovná rukavica. Muži ale neskrývali obavy či sa pondelňajší scenár nezopakuje.

Muži sa vrátili opäť na miesto kde sa v pondelok strieľalo. "Sem tam sa pozeráme na balkóny hore, keď dáky zvuk začujeme. Prv s obavami, ale už sme to rozdýchali," povedal jeden z koscov. V pondelok ho zasiahla guľka do ruky, v utorok ale v partii chlapov nechýbal. Po ošetrení v nemocnici bol vypovedať na políci. Teraz už v Sásovej opäť kosil, aj napriek zranenej ruke.

Pred panelákom, z ktorého po zamestnancoch mestskej firmy útočník strieľal, v utorok od rána, stáli policajti. Dvere bytu, z ktorého muž vykrikoval a vyvesil zástavu s hákovým krížom, boli zapečatené. Útočník je v policajnej cele. "Vyšetrovateľ protiextrémistickej jednotky NAKA začal trestné stíhanie vo veci prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva," uviedol hovorca Policajného prezídia Michal Slivka. Viac informácií polícia poskytne až po vyhodnotení dôkazov.

Pozrite si archívnu reportáž o streľbe neďaleko obce:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy