Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodeji okradli nevidiaceho, chorého chlapca
Zdielať na

Zlodeji okradli nevidiaceho, chorého chlapca

Archívna reportáž

NITRA / Zlodejom už skutočne neprekáža nič. V Nitre okradli takmer nevidiaceho muža. Vzali mu všetko, čo potrebuje k štúdiu, ale čo je horšie, aj životne dôležité lieky.

Zlodeji sa v Nitre pustili do vozidla, kde ich upútal ruksak na zadnom sedadle. Auto sa neštítili vykradnúť aj napriek tomu, že je na čelnom skle preukaz zdravotne ťažko postihnutej osoby. Auto bolo odparkované počas dňa na jednej z nitrianských ulíc. Jeho majitelia - matka so synom - si do bytu vybehli iba na chvíľu. Keď sa vrátili, našli auto odomknuté.

"Mal som tam ruksak s počítačom, s liekmi a ešte nejaké osobné veci. Ten notebook to je v podstate všetko. lebo ja ho používam do školy. Bez neho som v podstate stratený," hovorí Ladislav, chlapec so zdravotnými problémami. Notebook bol vybavený špeciálnym programom pre nevidiacich. Gelničan v ňom mal celý svoj školský život, všetky materiály na štúdium nitrianskeho konzervatória. Hodnota notebooku je vyše 800 eur, na aute približne 200 eur.

"Krádež notebooku evidujeme na Obvodnom oddelení Policajného zboru Nitra - Kalvária, ako priestupok proti majetku. V súčasnosti prebieha jeho objasňovanie," povedala Renára Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Najväčším problémom sú lieky, ktoré mal Lacko v ruksaku. Tie sú na predpis v mesačne obmedzenom množstve. "Ja som po operácii, tam sú všetky dôležité lieky, ktoré používam," hovorí Ladislav.

"Proste keď chlapec tieto lieky nebude brať, je to katastrofa pre neho. Je to doslova ohrozenie života. On je po veľmi ťažkej operácii, framengeon, nádor," hovorí otec, Ladislav Medvec starší. Gelničanovi ostali už iba dávky na 5 dní. Mesiac sa však ešte ani z ďaleka nekončí. Rodičia sú zúfalí. Jedna škatuľka liekov stojí 100 eur, nové si nemôžu z dôchodkov dovoliť kúpiť. Medvecovci teraz dúfajú, že sa poisťovňa k tomuto prípadu postaví čelom a vyjde im v ústrety - pretože ide o život ohrozujúcu situáciu.

Pozrite si ďalší nehanebný prípad okradnutia, tentokrát nevidomého páru:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy