Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd rozhodol o väzbe pre muža, ktorý strieľal na Okresnom úrade
Zdielať na

Súd rozhodol o väzbe pre muža, ktorý strieľal na Okresnom úrade

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici v piatok popoludní rozhodol o väzbe pre 65 ročného muža z Nitry. Ten je zodpovedný za streľbu na Okresnom úrade v Nitre. Na úrad mal pritom prísť kvôli prejednaniu priestupku.

Úrad špeciálnej prokuratúry začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin prípravy úkladnej vraždy, pre pokus vraždy a pre nedovolené ozbrojovanie. Špecializovaný trestný súd v piatok rozhodol o väzbe pre 65 ročného Jozefa. Dôchodca sa priznal, že na Okresnom úrade v Nitre vystrelil zo zbrane, ktorú nemá v legálnej držbe.  Prokurátor žiadal väzbu pre možnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

Po piatkovom verdikte sudcu policajti muža eskortovali z budovy súdu s putami na rukách. Keďže proti rozhodnutiu nepodal obvinený Jozef sťažnosť,  rozhodnutie o vzatí do väzby je právoplatné.

Šestdesiatpäťročný Jozef strieľal na Okresnom úrade v Nitre, kam prišiel v stredu na prejednanie priestupku. Guľka preletela okolo hlavy jednej zo zamestnankýň. Jozef mal zbraň v nelegálnej držbe. Plánoval ju použiť na svojho suseda, ktorý ale na úrad v stredu ráno neprišiel. Úrad špeciálnej prokuratúry začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin prípravy úkladnej vraždy, pre pokus vraždy a pre nedovolené ozbrojovanie. 

Obaja muži žijú v domove pre seniorov. 68-ročný dôchodca netuší, prečo práve jemu sused strpčoval život. Povedal pre TV JOJ, že všetko začalo zhruba pred dvomi rokmi. "On hovoril už dva roky, že ma zabije," vysvetľuje sused strelca. Trestné oznámenia, zásahy polície, chodenie na priestupkové konania - takto vyzeralo susedské nažívanie. Jozefovi, vraj prekážalo úplne všetko a muža často napádal. 

V stredu sa mali opäť stretnúť zoči voči na priestupkovom konaní. Dôchodca na to pozabudol, lebo sa mu pokazila chladnička a vie, že vďaka tomu sa druhýkrát narodil. 

Pozrite si archívnu reportáž súvisiacu s článkom: 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy