Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Druhýkrát sa narodil. Vodič skončil s autom pod kolesami nákladného vlaku
Zdielať na

Druhýkrát sa narodil. Vodič skončil s autom pod kolesami nákladného vlaku

TUCHYŇA / Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala v piatok dopoludnia na „tuchyňskej križovatke“ v okrese Ilava. Nákladný vlak s drevom v plnej rýchlosti vrazil do osobného auta. Zostala z neho len kopa šrotu. Vodič mal obrovské šťastie.

Vodič medzi Pruským a Tuchyňou vošiel s autom priamo pod kolesá nákladného vlaku. Zdalo sa, že to bol úmysel, no podľa polície za tým bola nepozornosť vodiča, ktorý nepribrzdil a ani sa neobzrel. "Päťdesiatšesťročný vodič sa dostatočne nevenoval riadeniu vozidla, v dôsledku čoho si nevšimol na nechránenom železničnom priecestí prichádzajúci nákladný vlak, nedal mu prednosť a následne došlo k zrážke," povedal policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička.

Vlak pred sebou zakliesnené vozidlo tlačil asi 120 metrov, kým sa mu podarilo úplne zastaviť. Vodič môže po nehode povedať, že sa druhýkrát narodil. Dostať sa z auta mu pomohli okolojazdiaci vodiči. Krátko na to dorazili všetky záchranné zložky. Vodič vyviazol s krvácajúcou ranou na hlave. "Nehoda si vyžiadala jednu zranenú osobu v strednom veku. Posádka s lekárom ju po ošetrení previezla do nemocnice v Trenčíne," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Železničné priecestie nie je zabezpečené svetelnou signalizáciou ani závorami. Viditeľnosť je ale dobrá, vlak navyše hlási prechod miestom trúbením. Vodič auta ale nič nevidel ani nepočul. Podľa slov jeho synov prechádza muž priecestím niekoľkokrát za deň. "Vodič osobného auta aj rušňovodič boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedol Kudlička.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy