Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dráma pri Lučenci. K domu vyslali vyjednávača a kukláčov
Zdielať na

Dráma pri Lučenci. K domu vyslali vyjednávača a kukláčov

LUČENEC / Poriadna dráma sa odohrala v malej obci v okrese Lučenec. V pondelok tam zasahovalo až 22 policajtov, hasiči a záchranári. Po dedine sa povrávalo, že v dome je zatvorená celá rodina a že ich tam niekto drží násilím. Dvere sa otvorili až po príchode vyjednávača.

Štvorčlenná rodina údajne niekoľko dní nekomunikovala s okolím a ani nevychádzali z domu. Na tento fakt mal niekto upozorniť policajtov. Po prijatí oznámenia najskôr prišla k domu policajná hliadka. Žena sa s nimi ale rozprávala iba cez okno. Preto sem večer vyslali aj policajného vyjednávača a kukláčov.

"Jedno auto tu už bolo od rána, od nejakej deviatej, desiatej a o ôsmej večer prišli k obchodu kukláči. My sme nevedeli, čo sa deje," hovorí Rado, obyvateľ obce. Existovalo však podozrenie, že ich vo vnútri niekto drží násilím, prípadne že im hrozí nebezpečenstvo. V dome bývajú manželia s dvomi deťmi. Jeden z nich je už dospelý.

"Počul som, že v dome vraj niekoho držia násilím," rozpráva Rado. Spolu tu zasahovalo až 22 policajtov, pripravení boli aj hasiči a záchranári. "Krajský koordinátor do nášho príchodu zistil strašne veľa informácií, čo sa týka rodinných príslušníkov, ktorí mali bývať v tomto RD, ktoré sú veľmi dôležité, ako pre činnosť vyjednávača ako aj pre zasahujúci tím," informuje vyjednávač KR PZ Banská Bystrica. 

Dom odpojili od prívodu plynu, policajti uzatvorili časť ulice, k domu sa okrem vyjednávača s kukláčmi nemohol nikto priblížiť. "Zatarasili cestu z jednej, aj z druhej strany. Všetko je to uzavreté," rozpráva obyvateľ obce Štefan. Vyjednávač s nimi komunikoval cez megafón.

"Kde sa nám po chvíľke podarilo nadviazať kontakt s majiteľkou domu, ktorá vyšla na okno a s nami komunikovala," hovorí vyjednávač. Po niekoľkých minútach sa mu ženu podarilo presvedčiť, aby vyšla na dvor aj so svojimi synmi. Manžel má zdravotné problémy, ten zostal vo vnútri.

Zistili, že v dome rodinu nikto násilím nedrží a všetci boli v poriadku. Žena síce nebola konkrétna, no uviedla, že na základe určitých udalostí má strach z ľudí, a to bol dôvod, prečo sa utiahli pred okolím vo svojom dome.

"V tejto veci sme prijali trestné oznámenie a vec je v štádiu preverovania,"  informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. 

Pozrite si staršiu reportáž o zabarikádovanom mladom mužovi vo Fiľakove:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy