Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Jeden trest za sexuálne útoky si ledva odpykal a už mal vybratú ďalšiu obeť
Zdielať na

Jeden trest za sexuálne útoky si ledva odpykal a už mal vybratú ďalšiu obeť

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Pred sudkyňu Okresného súdu v Považskej Bystrici sa postavil 32-ročný Miroslav. Čelí obžalobe za surový čin voči mladej žene, ktorú mal nútiť k orálnemu sexu. Pritom si už v minulosti odpykal trest za podobné sexuálne delikty.

V čase, keď ho obvinili, bol ešte v podmienke. Miroslav sedel vo väzení za to, že spolu so svojimi zvrhlými chúťkami napadol dve ženy. Krátko na to, ako ho predčasne psi podľa polície vyhliadol svoju ďalšiu obeť. "Voči Miroslavovi z okresu Púchov bolo vznesené obvinenie zo zločinu sexuálne násilie spáchaného v súbehu so zločinom vydieranie," potvrdila Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

"Podľa Okresného súdu poškodenú násilím a hrozbou násilia donútil k orálnemu styku a iným sexuálnym praktikám, opakovane sa jej vyhrážal zabitím," potvrdil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Nielenže na ňu brutálne zaútočil. Podľa obžaloby sa neštítil plačúcu ženu ešte aj okradnúť. "Odcudzil jej peniaze, platobnú kartu a občiansky preukaz," dodal Tarabus. "Do trestného konania bol pribratý aj súdny znalec za účelom vyšetrenia duševného stavu u obvineného," potvrdila Antalová.

Svojho trestného činu sa mal dopustiť v jeseni minulého roka. Odvtedy je vo vyšetrovacej väzbe. Ešte pred začatím súdneho procesu sa chcel dostať odtiaľ von s tvrdením, že je nevinný. No, sudkyňa mu neuverila a poslala ho za mreže na sedem a pol roka. "Zároveň súd obžalovanému uložil ochranné sexuologické liečenie ústavnou formou a ochranné protitoxikomanické liečenie takisto ústavnou formou," potvrdil Tarabus.

Miroslavovi sa tento verdikt nepáči, preto prípad bude mať dohru na trenčianskom Krajskom súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy