Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po zápase Slovanu s Ružomberkom museli zasahovať záchranári
Zdielať na

Po zápase Slovanu s Ružomberkom museli zasahovať záchranári

TRNAVA / V Trnave museli zasahovať záchranári. Situácia na tamojšom futbalovom štadióne sa totiž neupokojila, ani po vykázaní fanúšikov Slovana.

Už pred začiatkom zápasu mali policajti prácu s fanúšikmi. Najviac rozruchu spôsobili priaznivci Slovanu. Už od príchodu na stanicu, sa niektorí z nich snažili na seba silou mocou upriamiť pozornosť. Krátko pred siedmou hodinou, začali fanúšikovia Slovanu hromadne vhadzovať na hraciu plochu pyrotechniku. Keďže neuposlúchli dve výzvy, aby prestali, vykázali ich zo štadióna.

"Hlavný organizátor požiadal v zmysle zákona veliteľa bezpečnostných opatrení PZ o pomoc na vypratanie sektora fanúšikov ŠK Slovan Bratislava," informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Nútený odchod zo štadióna sa nepáčil niektorým fanúšikom a pri presune použili slzotvorný plyn, ktorým zasiahli aj policajtov. "Policajti na zabezpečenie verejného poriadku použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky," pokračuje Linkešová.

Podľa informácii od záchranárov, na mieste ošetrili niekoľko ľudí, ktorí mali problém s dýchaním a jednu ženu previezli so zranením hlavy do nemocnice. Polícia vyhodnocuje kamerové záznamy a v prípade zistení ďalších porušení, bude riešiť ďalšie osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy