Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súd v prípade tragickej sánkovačky pokračuje, vypovedal kľúčový svedok
Zdielať na

Súd v prípade tragickej sánkovačky pokračuje, vypovedal kľúčový svedok

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Súd v prípade tragickej sánkovačky na Plejsoch stále pokračuje. Obžalovaná učiteľka Petra na pojednávanie opäť neprišla, pre rizikové tehotenstvo. Na súde sa neukázala od prvého pojednávania. Medzičasom sudca vypočul obžalovanú aj jej kolegyne z nešťastného školského lyžiarského výcvicku.

Po kolegyniach obžalovanej učiteľky Petry sa pred sudcu dnes postavil chatár a súdny znalec. Páve svedectvo chatára bolo kľúčové. Malo dokázať, alebo vyvrátiť, či Petra bola v čase nehody na svahu pri sánkujúcich sa deťoch. Sudcu taktiež zaujímali výhľadové pomery učiteľky na miesto sánkovačky. Keď išli von chatár, pripravoval drevo za chatou. Po približne minúte sa vrátil naspäť pred chatu, kde sa deti sánkovali.

"Bola vonku pred chatou. Dávala pozor na nich, dohliadala. Konkrétne si nepamätám, že čo. Ale učiteľka im povedala, že budú sa šmýkať pred chatou," vypovedal svedok a chatár Peter Macko.

Obžaloba dáva za vinu učiteľke Petre že pri sánkujúcich sa deťoch zanedbala dozor. Preto Miška s kamarátkou prešli na svah vedľa chaty, kde sa na klzáku spustili a stala sa tragická nehoda. "Dnešné pojednávanie podľa mňa jednoznačne preukázalo, že obžalovaná bola na dobre viditeľnom mieste, v čase, kedy sa skutok stal," tvrdí právny zástupca rodičov Michaely, Rudolf Maník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy