Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Generálna prokuratúra ukončila analýzu Kuciakovho článku s týmito zisteniami
Zdielať na

Generálna prokuratúra ukončila analýzu Kuciakovho článku s týmito zisteniami

BRATISLAVA / V prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej generálna prokuratúra ukončila prieskum prípadov, v ktorých figurujú ľudia a firmy z novinárových článkov. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk.

Ide o veci, ktoré súvisia s posledným článkom Jána Kuciaka o prepojeniach podsvetia s politikou. Analýza generálnej prokuratúry sa týkala aj talianskych podnikateľov z východného Slovenska, ktorých v minulosti viackrát preverovali vyšetrovacie, aj kontrolné orgány.

Generálna prokuratúra po Kuciakovej vražde zanalyzovala jeho článok, ktorý redakcia zverejnila nedokončený po smrti novinára. Z článku analýzou identifikovali následne 11 osôb a 6 právnických osôb, na základe ktorých následne určili 73 trestných vecí, ktoré nižšie prokuratúry mali v riešení. Generálna prokuratúra preverila ako boli prípady riešené políciou, dozorovými prokuratúrmi aj súdmi. Medzi prípadmi je aj ten, ktorý sa týka talianskeho farmár z východného Slovenska, ktorý dodatočne po kontrolách štátu vrátil viac ako 100 tisíc eur.

"Previerka trestných vecí bola ukončená. Výsledky previerky budú najskôr prerokované s krajskými prokurátormi do konca tohto týždňa. V priebehu budúceho týždňa bude Generálna prokuratúra SR informovať o výsledkoch," potvrdila hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy