Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž stratil nervy a zavraždil svoju manželku. Príčinou boli sociálne siete
Zdielať na
Krimi

Muž stratil nervy a zavraždil svoju manželku. Príčinou boli sociálne siete

Archívna reportáž

GURUGAM / Sociálne siete sa jej stali osudné. Príliš časté "chatovanie" rozzúrilo jej manžela, a ten pravdepodobne stratil nervy. Počas spánku sa ju totiž rozhodol zavraždiť.

V meste Gurugam v Indií sa v utorok stala vražda, ktorú zapríčinili populárne sociálne siete. Reč je o Facebooku a WhatsAppe. Tridsaťpäťročný Hariom očividne stratil nad svojou manželkou trpezlivosť, a tak sa ju v noci počas spánku rozhodol zavraždiť. Žiadnu zbraň pri tom ale nepoužil, uškrtil ju. 

Podľa jeho slov sa 32-ročná Luxmi absolútne nevenovala rodine."Na týchto sociálnych sieťach trávila deň i noc," vyjadril sa obvinený Hariom. Po zatknutí prezradil, že Luxmi kúpil smartfón pár rokov predtým, ako sa v roku 2006 zosobášili. Podľa The Times India obvinený porozprával polícií celý ich priebeh vzťahu. "Všetko bolo zo začiatku úžasné. O dva roky na to ako som jej daroval telefón sa rozhodla, že ho vymení za iný smartfón, no vtedy sa to začalo. Ignorovala mňa aj deti. Vyzeralo to akoby sme pre ňu neexistovali. Nevarila, nestarala sa o domácnosť a ani nepomáhala deťom s úlohami" uviedol. Muž si najskôr myslel, že to jeho manželku časom omrzí avšak iba sa to zhoršovalo. Hádky tak boli v ich domácnosti na dennom poriadku a deti boli neustále pod stresom. 

Pre absolútny nezáujem zo strany Luxmi o deti, sa jej manžel rozhodol poslať ich 8-ročné dievča a 10-ročného chlapca na školu do zahraničia. Jej závislosť sa ale týmto krokom opäť len zhoršila. "Nikdy ma nenechala pozrieť sa na jej konto na jednotlivých sociálnych sieťach. Predpokladám, že mala aj online aféru," vysvetľoval manžel zavraždenej. V osudnú noc prišiel do bytu aj jej otec, ktorý už ale videl len bezvládne telo svojej dcéry a sediaceho Harioma vedľa nej.  "V utorok večer sme sa opäť pohádali a potom išli spať. Ja som ale vedel, že už to viac nevydržím," dodal na polícií obvinený. Podľa slov vyšetrovateľa prípadu Dinkara Yadava, ktorý sa vyjadril pre Daily Mail,  obvinený oficiálne uviedol, že takto konal z dôvodu ignorácie jeho a detí, a taktiež kvôli času strávenému na sociálnych sieťach Facebook a WhatsApp. 

Pozrite si archívnu reportáž o nebezpečenstvách internetu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy