Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zlodej prepadol dôchodcu s pištoľou v ruke. Ukradol mu 10 eur
Zdielať na

Zlodej prepadol dôchodcu s pištoľou v ruke. Ukradol mu 10 eur

ŽUPČANY / V Župčanoch na východe Slovenska ozbrojený muž prepadol vo 80-ročného dôchodcu. Na bezbranného muža, ktorý má zdravotné problémy a ťažkosti s chôdzou mieril zbraňou a pýtal peniaze. Ten mu v strachu o holý život dal desať eur. Policajti páchateľa o pár hodín prichytili.

Nad ránom prežil 80-ročný muž chvíle hrôzy, keď sa mu do domu natlačil muž s pančuchou na hlave a so zbraňou v ruke. "Silno na mňa zakričal, že mám dať peniaze a mieril na mňa zbraňou," povedal 80-ročný okradnutý muž. Po rokoch strávených v Kanade sa vrátil na Slovensko užívať si dôchodok. Avšak ozbrojený lúpežník odišiel len s 10 eurami. "Mal som dve päťky, tak tie zobral a utekal," opísal situáciu okradnutý muž.

Dôchodca v tom dome ale nebol sám. Pre zdravotné problémy si totiž platí pomoc. Síce sa mužom ozbrojeného človeka nepodarilo odohnať, opatrovník v ňom spoznal svojho príbuzného. "Mal som tu človeka, ktorý na mňa dohliada a ten ho poznal po hlase," potvrdil prepadnutý muž.

Pri ozbrojenej lúpeži sa nikto nezranil a v priebehu niekoľkých hodín polícia zadržala podozrivého 35-ročného muža. Lupič pochádza rovnako zo Župčian a na krku má už aj iné obvinenie. Polícia následne urobila raziu na viacerých adresách, aby hľadaného muža našla. "Prešovský vyšetrovateľ vzniesol na 35-ročného muža obvinenie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. "Starých ľudí tu prepadávajú pre peniaze mladí. To asi preto, že som bol v Kanade. Asi si myslel, že mám veľa peňazí," povedal 80-ročný muž.

V prípade obvineného 35-ročného muža vyšetrovateľ navrhol jeho vzatie do väzby. "Som sa veľmi zostresoval, ešte teraz som zostresovaný," dodal okradnutý dôchodca. 

Pozrite si, ako polícia objasnila krádež za 56-tisíc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy