Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvaja Slováci zahynuli pri nehode v Holandsku
Zdielať na

Dvaja Slováci zahynuli pri nehode v Holandsku

VOORBURG / Dvaja Slováci prišli včera o život v holandskom rekreačnom parku potom, čo automobil, v ktorom sa viezli, skončil zo zatiaľ neznámych príčin vo vode a začal sa potápať.

Podľa miestnych médií dvaja Slováci zomreli po prevoze do nemocnice, tretí Slovák nehodu prežil. Informáciu nám potvrdilo Ministerstvo zahraničných vecí. "Včera 11.februára došlo k dopravnej nehode v provincii Voorburg v Holandsku, kde zahynuli dvaja slovenskí občania," povedal Peter Susko, riaditeľ Tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí. Vozidlo s tromi Slovákmi skončilo nečakane vo vode okolo tretej hodiny ráno zo soboty na nedeľu. Jednému z mužov, zrejme šoférovi, sa podarilo dostať z auta úplne samému, no ďalším dvom mužom museli z auta pomáhať privolaní hasiči-potápači. "Tretí slovenský občan, ktorý bol vodičom automobilu bol zadržaný políciou," dodáva Susko. Portál m.omroepwest.nl upresnil, že zadržaný Slovák má 28 rokov.

Potom ako hasiči-potápači vyslobodili zakliesnených cestujúcich z auta ich previezli do rôznych nemocníc. Portál politie.nl upresnil, že v aute sa viezol 47-ročný muž, ktorý podľahol zraneniam krátko po prevoze. Treťou osobou v aute bol 36-ročný muž, ktorý zahynul v nedeľu ráno. Podozrivý 28-ročný muž opustil nemocnicu a polícia ho odviedla na výsluch. O jeho obvinení rozhodne sudca tento týždeň.

Podľa miestnych médií muži zrejme žili pri zábavnom parku, ktorý v zimných mesiacoch prenajíma svoje chatky pre dlhodobo pracujúcich ľudí v susedstve. Slovenský konzulát okamžite kontaktoval aj rodiny všetkých troch Slovákov. "Zastupiteľský úrad Slovenskej republiky v Haagu je v kontakte s príbuznými obetí a zabezpečuje konzulárnu asistenciu pri prevoze telesných pozostatkov do vlasti."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy