Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po nehode kamióna zaplavili pole desiatky litrov nafty
Zdielať na

Po nehode kamióna zaplavili pole desiatky litrov nafty

SVIDNÍK / V Obci Okrúhle pri Svidníku sa v noci z nedele na pondelok stala dopravná nehoda kamióna s nadrozmerným nákladom. Nákladiak sa prevrátil tak nešťastne, že sa poškodili palivové nádrže a do poľa vytiekli desiatky litrov nafty.

Rumunský vodič pravdepodobne vo vyššej rýchlosti nezvládol pravotočivú zákrutu a s nákladiakom sa prevrátil do priekopy. Príčinou mohlo byť aj počasie. V oblasti bola totiž hustá hmla a vozovka bola mokrá. Na miesto boli privolaní hasiči, ktorí si všimli, že do pôdy uniká množstvo nafty. "Začali sme s likvidáciou prevádzkových kvapalín, aby čo najmenej uniklo do pôdy," uviedol veliteľ zásahu hasičov Slavomír Suchanič.

Akcia nebola jednoduchá, pretože nafta sa liala popod kamión na rôzne strany, a tak museli hasiči konať rýchlo. Naftu okamžite zachytávali absorpčným materiálom, pričom museli aj improvizovať. "Urobili sme tu také jazierka. Spravili sme ich asi päť a do každej priehlbinky sme nasypali perlit, čím sme tú naftu pretekajúcu jazierkami absorbovali," povedal hasič. 

Vodič vyviazol bez zranení. Na medzinárodnom cestnom ťahu do Poľska sa ale tvorili kilometrové kolóny. Vytiahnuť kamión a sprejazdniť cestu sa podarilo až ráno.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy