Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najprv s mužom flirtovala a potom ho obrala o 16 tisíc eur
Zdielať na

Najprv s mužom flirtovala a potom ho obrala o 16 tisíc eur

MICHALOVCE / Mladá žena za necelý rok obrala 22- ročného muža o veľkú sumu peňazí pod hrozbou smrti pre jeho rodinných príslušníkov.

Kristína, 20-ročná žena z Michaloviec, sa podvodom obohatila o veľkú sumu peňazí. Poškodeného mladíka niekoľko mesiacov doslova ťahala za nos. Podvodníčka si s 22-ročným mužom začala písať cez internetovú zoznamku. Spočiatku zrejme spolu flirtovali, ale po nejakom čase ho žena začala citovo vydierať.

"Najprv žiadala peniaze od poškodeného muža pod hrozbou smrti jeho rodinných príslušníkov," opísala situáciu Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Šimon, vydieraný mladík, sa zľakol a na účet jej poslal 1600 eur. Kristína si zrejme uvedomila ako ľahko ho zmanipulovala, preto pritvrdila. Napísala mu, že je onkologickou pacientkou a na liečbu potrebuje ďalších až 14 tisíc eur.

"Obvinená žena uviedla, že peniaze vráti, len čo nadobudne dedičstvo, pričom tieto tvrdenia sa nezakladali na pravde," dodala Jana Mésarová.

Dôverčivému mladíkovi žena nasľubovala spoločnú budúcnosť. No neskôr prišiel na to, že bol oklamaný a peniaze už nikdy neuvidí."Pôžičky nabral a ešte niečo, ja neviem, to všetko rieši kriminálka. Upomienky a aj všetko ostatné im nosí," povedal otec poškodeného mladíka

Podľa odborníčky sú ľudia, ktorí majú podobnú skúsenosť ľahko ovplyvniteľní a zároveň detinskí. Oklamaný mladík sa zrejme na svoju virtuálnu priateľku až priveľmi naviazal. "Väčšinou týmto ľudom chýbajú citové väzby. Buď sa sklamali v živote a odmietajú hľadať niekoho iného, alebo sú málo napojení na rodinné zázemie," uviedla Beáta Ostroverchá, psychologička.

Vyšetrovateľ obvinil ženu zo zločinu vydierania a prečinu podvodu. Stíhaná je však na slobode. "Za tieto skutky hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na dva až šesť rokov," dodala hovorkyňa KR PZ Košice.

Podvody cez internet majú rôznu formu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy