Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia prijala špeciálne opatrenia v prípade muža obvineného z vraždy 20-ročnej Nikoly
Zdielať na

Polícia prijala špeciálne opatrenia v prípade muža obvineného z vraždy 20-ročnej Nikoly

SENICA / Sedem rokov nebol nikto obvinený z vraždy 20-ročnej Nikoly zo Senice. Pred časom už padlo prvé meno, ktoré nám polícia potvrdila. Aby sa obvinený muž nevyhol možnému trestnému stíhaniu, súd a polícia sa na jeho možný útek pripravili.

Milan D. je už od začiatku roka 2017 a mrežami v Česku. Za použitia násilia sa pokúsil spolu s komplicmi prepadnúť rodinu a obrať ich o úspory. V auguste ho slovenská polícia obvinila z brutálnej vraždy Nikoly Beblavej, mladého dievčaťa zo Senice, ktoré bolo nezvestné od 25. 9. 2010. 

Prostredníctvom medzinárodnej policajnej spolupráce bolo zistené, že 36-ročný Milan D. sa toho času nachádza vo výkone väzby vo Väzobnej väznici Brne - Bohnice v Českej republike. Tam bol aj pred pár dňami vypočutý v spojitosti s vraždou Nikoly. Túto informáciu polícia potvrdila.

Možný útek

Keďže obvinený muž je dlhodobo v Českej republike a v prípade, ak by bol náhodou prepustený, polícia nenechá nič na náhodu. "Je možné dôvodne predpokladať, že v prípade, ak by došlo k prepusteniu obvineného orgánmi ČR na slobodu, obvinený vediac o existencii hrozby uloženia vysokého trestu odňatia slobody pre trestný čin vraždy, sa na územie Slovenskej republiky dobrovoľne nevráti, utečie a bude sa skrývať," informuje Jana Kondakorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. 

Príkaz je pre ďalšie konanie nevyhnutný aj z dôvodu potreby vydania príslušného európskeho zatýkacieho rozkazu na obvineného.
Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, do prípadu brutálnej vraždy by mala priniesť nové poznatky výpoveď muža, ktorý je z väzenského prostredia a rozhodol sa prehovoriť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy