Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri tragickej nehode vyhasol život 19-ročnej vodičky
Zdielať na

Pri tragickej nehode vyhasol život 19-ročnej vodičky

TRENČÍN / V stredu dopoludnia, okolo 9.30 ráno sa stala dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol život 19-ročnej maturantky. Jej auto prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s dodávkou kuriérnej služby. Napriek intenzívnej snahe záchranárov mladá žena zraneniam podľahla.

Devätnásťročná maturantka išla od svojho priateľa do školy, tam už nedorazila. Podľa svedkov mala problém udržať sa na mokrej ceste vo svojom jazdnom pruhu. Pri obci Trenčianske Bohuslavice napokon nezvládla riadenie a havarovala. "Vodička Alfy Romeo z doposiaľ neznámych príčin prešla s vozidlom do protismeru, kde do jej bočnej časti narazila oprotijazdiaca dodávka Fiat Ducato," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová.

Po náraze zostalo dievča nehybne sedieť za volantom. Utrpela vážne zranenia, ktorým napriek intenzívnej snahe záchranárov podľahla na mieste dopravnej nehody. "Napriek obrovskému úsiliu sa, bohužiaľ, nepodarilo obnoviť jej životné funkcie a zomrela," uviedla Antalová.

Policajti podrobili vodiča dodávky dychovej skúške s negatívnym výsledkom. S ľahkými zraneniami bol potom prevezený do nemocnice. Vodičke bude odobratá krv. Dopravu počas dokumentovania nehody riadili policajti. Cesta bola prejazdná len v jednom smere. Na miesto nehody privolali aj súdneho znalca z odboru cestnej dopravy. To, či mohol za nehodu zlý technický stav vozidla bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viacero nehôd spôsobilo zlé počasie, pre ktoré boli cesty šmykľavé a nebezpečné. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy