Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na športovom podujatí zomrel rozhodca. Zasiahla ho vrhnutá guľa
Zdielať na

Na športovom podujatí zomrel rozhodca. Zasiahla ho vrhnutá guľa

Archívna reportáž

PRAHA / Atletické halové preteky poznačila v sobotu tragická nehoda. Jeden z rozhodcov zomrel po tom, ako ho v súťaži vrhačov zasiahla do hrude približne šesťkilová guľa.

"Bola to nešťastná náhoda. Hádzal jeden z mladších pretekárov, ktorý svoj pokus trafil do oblasti, kde stál rozhodca. Ten sa snažil uhnúť, ale už to žiaľ nestihol," povedal pre aktualne.cz riaditeľ podujatia Martin Svoboda.

Skúseného arbitra trafila šesťkilová guľa do hrudníka, ihneď potom sa zosunul na zem. V priebehu niekoľkých sekúnd k nemu dobehli závodníci a lekári, ktorí začali s oživovaním. "Videli sme, že nedýcha a nebije mu srdce, takže sme hneď začali resuscitovať," hovorí jedna zo súťažiacich, ktorá pri oživovacích pokusoch pomáhala. "Potom niekto priniesol defibrilátor a skúšali sme to aj s tým." 

V pokusoch o záchranu staršieho muža potom pokračovali až do chvíle, než dorazili na miesto záchranári a prevzali vedenie. "My si nemyslíme, že došlo k nejakej chybe, alebo, že by sme urobili niečo zle," uvádza Sloboda. Podujatie, ktoré sa v pražskom Strahově konali od sobotňajšieho rána, organizátori v dôsledku tejto tragédie okamžite ukončili. 

Po tragickom páde na svahu prišla o život 30-ročná lyžiarka. Pozrite si archívnu reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy