Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Iba 14-ročný mladík prepadol invalidného dôchodcu pre peniaze
Zdielať na

Iba 14-ročný mladík prepadol invalidného dôchodcu pre peniaze

LEVICE / V Ipeľskom Sokolci mladík napadol invalidného dôchodcu. Zobral mu cigarety a prehľadal dom.

Zlodej, najskôr prišiel do domu pána Karola, rozbil okno na dverách a povedal mu, aby otvoril. "Dajte kľúče, chcem otvoriť. Hovorím, nepustím ťa, hybaj domov, kto ťa sem pozval," opísal situáciu Karol Valent, okradnutý dôchodca.

Štrnásťročný mladík Alex poslúchol a odišiel. Ale o dve hodiny sa vrátil. Vošiel do vnútra k izbe, v ktorej invalidný dôchodca práve pozeral televízor. Ten si mysleli si, že ide kamarát. "Kamarát tu nechal tašku. Tak hovorím, Béla, ty si tu? Otvoril som a on tam dal nohu aby sa nemohol zamknúť," uviedol pán Valent.

Na nič netušiaceho muža, ktorý má problémy s chôdzou, chlapec zaútočil. "Chytil ma a strčil ma," dodal dôchodca

Alex, si pýtal cigarety a začal prehľadávať zásuvky. Našiel jednu škatuľku a potom chcel aj peniaze. "Som si myslel, že ma zbije alebo zabije palicou. Našiel peňaženku, ale som mu povedal, že tam nič nemám. Potom pohladkal pekne psa a išiel von," povedal Karol Valent. 

Muž, mal strach a to čo sa udialo ráno, ohlásil na polícii. Vedel presne s kým má dočinenia. Chlapca pozná a vraj ho už v minulosti okradol o 220 eur. Policajti mladíka zadržali a obvinili. "Som sa triasol, že ma ešte zabije, ak pôjdem von za ním," povedal vystrašený dôchodca.  

"V prípade preukázania viny, hrozí maloletému trest odňatia slobody na tri až osem rokov, nakoľko skutok spáchal voči chránenej osobe," telefonicky potvrdila Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra.

V tomto prípade však ide aj pre políciu o známeho páchateľa. Alex, je jedným z aktérov brutálnej bitky z leta minulého roka, na základnej škole v Demandiciach. Keďže 14-ročný chlapec už mal problémy so zákonom, súd ho zobral do väzby.

Staršiu ženu tiež prepadli pre peniaze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy