Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž terorizuje obyvateľov mesta dronom. Sleduje ich, aj nakrúca
Zdielať na

Muž terorizuje obyvateľov mesta dronom. Sleduje ich, aj nakrúca

HANDLOVÁ / Obyvatelia panelákov v Handlovej majú strach. Viac ako mesiac pozorujú, že lieta popri ich balkónoch dron. Ten ich podľa ich slov sleduje nielen po zotmení, ale aj za bieleho dňa. Neznámy muž, ktorého dokonca aj nafotili si všetko údajne nakrúca na kameru. Obyvatelia zavolali aj mestských policajtov. Tí však na mieste muža nenašli.

Pani Eva býva na 11. poschodí. Pred oknom sa jej zrazu jedného dňa objavil dron. "Pred mesiacom, pozerala som von oknom a zrazu červené svetlo. Len blikalo, som sa zľakla. Asi dva metre od balkóna stál a kamera mu išla, lebo svetielko mu blikalo," opísala čudné stretnutie pani Eva. 

Keď vyšla na balkón dron odletel a stratil sa v tme. Pred pár dňami sa situácia zopakovala. Tentokrát počas dňa. Keď sa lepšie rozhliadli po okolí uvideli muža, ktorý dron ovládal. Dokonca ho aj odfotili. Neznámeho muža spozorovali na kopci oproti panelákom. "Chlap to bol, celý v čiernom," hovorí o podozrivom pani Eva. 

Obyvatelia paneláku okamžite zalarmovali mestských policajtov. "Hliadky tam boli pozrieť s tým, že majiteľ dronu tam už nebol. Týmto prípadom sa mestská polícia bude zaoberať. Treba, aby si ľudia dávali pozor a nahlasovali to," povedala hovorkyňa mesta Handlová, Jana Paulíniová. 

Obyvatelia panelákov majú strach. Nevedia prečo ich neznámy muž sleduje. "Pokiaľ používa kameru, je to sledovanie, musí mať povolenie, treba dať oznámenie úradom, pretože tu môže dochádzať k páchaniu trestnej činnosti," hovorí právnik Róbert Pietrik. "Podľa mňa sleduje ženy, alebo to, aby mohol vykrádať," myslí si jedna z obyvateliek mesta.

Pozrite si archívnu reportáž o inej hrozbe z dronov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy