Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
S nožom v ruke sa vyhrážal zamestnancom pumpy, Vianoce strávi za mrežami
Zdielať na
Krimi

S nožom v ruke sa vyhrážal zamestnancom pumpy, Vianoce strávi za mrežami

PREŠOV / Prešovskí policajti prišli na stopu mužovi, ktorý je podozrivý z lúpeže. S nožom v ruke mal ohrozovať a prepadnúť zamestnancov na čerpacej stanici. Vylákal od nich niekoľko stoviek eur a stratil sa v uliciach.

Dvadsaťdeväťročný muž skončil v putách. Policajti ho predviedli pred prešovský Okresný súd. Čelí obvineniu zo zločinu lúpeže. Podľa polície to bol práve on, kto s nožom v ruke prepadol neskoro večer zamestnancov jednej z prešovských čerpacích staníc.

"Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu lúpeže, spracoval podnet na jeho vzatie do väzby a umiestnil ho do CPZ," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Zamaskovaný, s kapucňou stiahnutou až na tvár, prišiel vtedy do predajne, spod bundy vytiahol nôž a od zamestnancov vylákal peniaze. S hotovosťou rýchlo utiekol, no zdá sa, že ho na sklonku roka dobehla spravodlivosť.

"Príslušníci oddelenia násilnej kriminality zistili totožnosť podozrivého a toho následne vypátrali a zadržali," dodáva Džobanik. 

"Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie vzatý do väzby a to na základe obavy že by mohol ujsť alebo sa skrývať aby sa vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a tiež na základe hrozby vysokého trestu a tiež že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Mladík skončil po dnešnom rozhodnutí súdu vo väzbe. Minimálne tohtoročné Vianoce strávi za mrežami, no pravdepodobne si tam posedí ešte omnoho dlhšie. Podľa trestného zákona mu hrozí až 12 ročné väzenie.

Divný prípad sa stal na východe Slovenska. Muž nechal obálku na tankovacom stojane a nenatankoval:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy