Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž zodpovedný za smrť trojročného Jakuba už pozná svoj trest
Zdielať na

Muž zodpovedný za smrť trojročného Jakuba už pozná svoj trest

Archívna reportáž

ŽILINA / Muž, ktorý sa ocitol pred súdom pre smrť trojročného Jakuba, na ktorého spadla detská drevená veža, už pozná svoj trest. Z prečinu usmrtenia obvinila polícia zamestnanca, ktorý vežu do regálu vyložil. Súd mu udelil 18 mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky.

Muž, ktorý je zodpovedný za smrť trojročného Jakuba si vypočul rozsudok. Súd mu vymeral 18 mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, pretože obe procesné strany si ponechali čas na prípadné podanie odvolania. "Nič iné mi neostáva len ho rešpektovať aj keď s ním v podstate nesúhlasím," uviedla obhajkyňa Adriana Hrdinová.

Rodičia nebohého Jakuba si rozsudok vypočuť neprišli. Z tragédie, ktorá sa im stala pred viac ako dvoma rokmi sa nikdy nespamätajú. Sudca Ivana uznal za vinného z prečinu usmrtneia a aj keď obžaloba žiadala dvoročný trest s trojročnou podmienkou, sudca bol zhovievavejší. "Jednoznačne je to špecifický prípad veľmi tragická udalosť a samotný obžalovaný je potrestaný už aj tým čo sa stalo," povedala prokurátorka Jaroslava Michulková.

Už dva a pol roka uplynulo odvtedy, čo v žilinskom obchodnom centre prišiel o život trojročný chlapček z Oravy. Jakub bol spolu s rodičmi a sestrou nakupovať. Keď prechádzali cez záhradné centrum spadla na neho detská drevená veža. 

Obžalovaný Ivan v stredu po prvýkrát od incidentu prehovoril. Uviedol, že sa za malého Jakuba každý deň modlí. Ivan v osudný deň vyložil drevenú detskú vežu do konzolového regála, po veternej smršti sa zrútila a smrteľne zranila malého Jakuba. 

Ivana koncom roka 2015 za prečin usmrtenia odsúdili. Dostal ročný trest s podmienečným odkladom na dva roky, prokurátorka ale vtedy nesúhlasila, podala odpor, na súde tak prebiehalo dokazovanie, ktoré trvalo viac ako rok a pol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy